Wilo-Stratos PICO

Wilo-Stratos PICO van Wilo Nederland

Door: Wilo Nederland  07-07-2011
Trefwoorden: Energie, Stratos, Hr Pomp

In een “nieuwe dimensie in hoog rendement” komt Wilo met de nieuwe Wilo-Stratos PICO. Deze nieuwe pomp maakt het mogelijk om 90% energie te besparen t.o.v. de standaard ongeregelde verwarmingspompen.

De besparing wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe “4-Watt-technologie”, een doorontwikkeling van de Wilo-Stratos hoog rendementspompen. Door de nieuwe 4-watt technologie maakt het mogelijk dat de pomp nog maar de helft gebruikt van de standaard die geldt voor het huidige A-label, waarmee Wilo dus de standaard verder wil aanscherpen. Net als bij huishoudelijke apparaten soms al gebeurd zou dit resulteren in een A+ Label.

De nieuwe HR-pomp “Wilo-Stratos PICO” is ontworpen voor ééngezinswoningen en zal de “Wilo-Stratos ECO” vervangen in het aankomende stookseizoen. De huidige pomp werd al bestempeld als testwinnaar in de “Stiftung Warentest” (test 9/2007) in de categorie van energie-efficiënte. De nieuwe pomp bereikt niet alleen een nog lager stroomverbruik, maar kent ook andere innovatieve functies. Zo heeft de nieuwe pomp een groot helder display, een intuïtieve menugestuurde instellingen van de pomp aan de voorkant en geeft de pomp het huidige vermogen in Watt en de consumptie in kWh.

Een bijzondere functie is de automatische ontluchting, waardoor de pomp beter presteert en het minder lawaai maakt, dit door lucht in het pomphuis en systeem te voorkomen. De ontluchtingsfunctie kan worden geactiveerd via het controlemenu na installatie of na onderhoudswerkzaamheden. Na het einde van het ontluchtingsprogramma keert de pomp weer terug in de vooraf ingestelde modus.

Ook tijdens de installatie van de nieuwe “Wilo-Stratos PICO” biedt beduidende voordelen. Zo is de nieuwe pomp uitgerust met een Wilo-connector waarmee de pomp snel op de netvoeding is aan te sluiten zonder het gebruik van gereedschap. Deze biedt niet alleen bij pompenuitwisseling een aanzienlijke arbeidsverlichting, omdat met de aansluitcomponenten met verschillende marktpartijen compatibel is. Bovendien is de nieuwe HR-pomp een bijzonder compact, voor een flexibele installatie, zodat u ook in moeilijke installatiesituaties probleemloos gemonteerd kan worden.

Trefwoorden: Energie, Hr Pomp, Natloper, Stratos,