Heerlijke zomerse (wijn)bubbels

Door: Wijnsterren  27-05-2008

De zomer heeft zich al weer kenbaar gemaakt de afgelopen weken, een fantastisch moment om heerlijk te genieten van de mogelijkheid om buiten te eten.
Barbecue, picknick, tapas, antipasta en een terrasje alles is mogelijk, met andere woorden genieten van het buitenleven.
Dineren met een goed glas wijn, voor het laatste bent u bij Wijnsterren op het juiste adres.
De gehele maand juni zal staan in het teken van het buitenleven, vandaar dat wij nu alvast speciaal voor u twee sprankelende aanbiedingen hebben samengesteld.
Heerlijk frisse rosé bubbels uit Spanje en Italië, respectievelijk de Cava Brut Rosado en de Rosé ‘Ill Vino dei Poeti’.

Cava Brut Rosado (Castell de Vilarnau):
In 1835 begon de jonge bankklerk Manuel González-Ángel zijn eigen wijnbedrijf. Zijn beste vriend Jean Baptiste Dubosc werd zijn partner. Al snel participeerde de destijds zeer belangrijke Engelse wijnimporteur Robert Blake Byass in de firma, en zo ontstond het nog steeds wereldwijd opererende bedrijf González Byass S.A. In 1982 werd de Cava producent Castell de Vilarnau toegevoegd aan het bedrijf. De Cava wordt geproduceerd volgens de “Méthode Traditionelle” en alleen de beste druiven worden verwerkt. De verschillende druiven ondergaan de eerste gisting separaat om het eigen karakter te behouden. Hierna volgt een zorgvuldige coupage van de drie gebruikte druivensoorten. De tweede gisting vindt plaats op de robuuste Cava-fles. Om de prachtige diepe zalmroze kleur te verkrijgen wordt een afgepaste hoeveelheid rode wijn van de Pinot Noir toegevoegd.
Helder zalm roze van kleur, duidelijke tonen van rood fruit, delicaat en zuiver.
Fraaie delicate mousse, aangename structuur. Een licht zoetje in de aanzet, goede harmonie met de zuren en het fruit. Een mooie zuivere afdronk.
Serveersuggesties: Als aperitief, als glas bij vele feestelijke gelegenheden, bij buffetten en lichte vleesschotels.
Serveertemperatuur: 12° C 
Online winkel Wijnsterren

Rosé 'Ill Vino dei Poeti' (Bottega La Cantina dei Poeti)
Het is een klassieke cuvée die door de druiven van de Muskadeldruif en van de Pinot Noir wordt verkregen die door hand worden geoogst en drie uur na de oogst worden verwerkt. De vergisting neemt een aantal dagen in beslag bij gecontroleerde temperaturen (17° - 18° C) in roestvrijstalen vaten om de originele aroma's en het boeket te handhaven. De tweede gisting (om het fonkelen te krijgen) vindt zeer langzaam plaats om de vorming van opgewondenheid (zeer dunne parels) te vergemakkelijken. Kenmerken: rood fruit (framboos), delicaat, fris en levendig met in de smaak acacia bloemen.
Online winkel Wijnsterren

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken.

Wijnsterren
Zuiderdijk 37
1608 MV Wijdenes
Telefoon: +31(0)229-501162
E-mail: [email protected]


Contact Wijnsterren

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share