Accounting Plaza biedt bedrijven ondersteuning bij subsidieregeling Europees Sociaal Fonds

Accounting Plaza biedt bedrijven ondersteuning bij subsidieregeling Europees Sociaal Fonds van Genpact NL B.V

Door: Genpact NL B.V  07-07-2009

Wormer, 7 juli 2009 – Het Europees Sociaal Fonds (ESF) verstrekt subsidie aan bedrijven die hun werknemers scholing laten volgen om zo de inzetbaarheid en arbeidsmarktpositie van medewerkers te verbeteren. Veel bedrijven zijn echter onvoldoende bekend met de ESF-subsidieregeling of beschikken over te weinig kennis en capaciteit om alle mogelijkheden van de subsidieregeling ten volle te benutten. Accounting Plaza, specialist in outsourcing van administraties, biedt bedrijven ondersteuning door het volledige ESF subsidieproces – van aanvraag tot en met de verrekening – over te nemen en dus de hele administratie daarvan op afstand uit te voeren en te beheren. Naast gemak en efficiency betekent uitbesteding van het complete subsidietraject dat bedrijven niet zelf hoeven te investeren in specialistische kennis en expertise en de inrichting van een eigen administratieve organisatie voor de ESF-subsidieregeling.

Het Europees Sociaal Fonds is één van de vier Structuurfondsen van de Europese Unie en heeft tot doel de groei en werkgelegenheid binnen de EU te bevorderen. Een subsidieaanvraag kan binnen de vastgestelde richtlijnen en voorwaarden worden ingediend bij het Agentschap SZW door een door de minister erkend Opleidings- en Ontwikkelingsfonds. In de periode 2007-2013 zal circa € 75 miljard aan ESF-subsidie worden verdeeld onder de lidstaten en regio's.

Volledig ontzorgen
“De ESF subsidieregeling biedt bedrijven een uitgelezen kans de inzetbaarheid van laag gekwalificeerde medewerkers of medewerkers zonder startkwalificatie te verbeteren door middel van scholing tot maximaal MBO4-niveau”, stelt Nikki van Mourik, Projectleider ESF van Accounting Plaza ESF Administratie.
“Het aanvragen van de subsidie, het inrichten en uitvoeren van de subsidieadministratie en de verrekening van de subsidiegelden vergt echter de nodige kennis en inzet van mensen en middelen, die lang niet bij elk bedrijf beschikbaar zullen zijn. Accounting Plaza ESF Administratie kan het gehele ESF-subsidieproces overnemen en daarmee een organisatie volledig ‘ontzorgen’, waarbij een toegesneden administratie en een dedicated proces met een duidelijke focus zijn gericht op een optimaal rendement. Door het uitbesteden van het ESF-subsidietraject bij Accounting Plaza ESF Administratie kunnen bedrijven zich dus blijven richten op hun kernactiviteiten en tegelijkertijd optimaal gebruikmaken van alle mogelijkheden die de ESF-subsidieregeling voor opleidingen biedt.”

Over Accounting Plaza
Accounting Plaza is gespecialiseerd in outsourcing van alle financiële-, administratieve- en transactieprocessen, HR en salarisverwerking. De onderneming levert financieel projectmanagement, operationele ondersteuning en auditing van administraties. De dienstverlening bestaat verder uit consultancy op het gebied van Financial Shared Service Centers, ERP-support en Clearing Services voor uitwisseling en archivering van elektronische documenten. Accounting Plaza heeft vestigingen in Nederland (Wormer en Amersfoort), Polen, Tsjechië en India en telt ruim 600 medewerkers. Accounting Plaza is gevestigd aan de Mercuriusweg 5 in Wormer. (KvK 35010541). Meer informatie is te vinden op www.accounting-plaza.nl.

-----------------------------------
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kevin de Joode, Marketing Manager Accounting Plaza, tel. 075-6518621, of 06-10914592

E-mail: [email protected]

Wanneer u geen persberichten van Accounting Plaza meer wenst te ontvangen, stuur dan een bericht aan Kevin de Joode van Accounting Plaza, e-mail [email protected]