Boek 'Meer' door Merel van den Berg

Door: Inmerc  28-03-2008
Trefwoorden: Positieve Energie, Non-hodgkin, Persoonlijke Weergave

Meer
Merel van den Berg

“’s-Avonds kijk ik niet naar wat ik niet heb kunnen doen, maar naar wat ik toch maar weer gedaan heb die dag en ben daar dan ook trots op.” Een citaat van Merel van den Berg uit het boek Meer.
Meer is een persoonlijke weergave van de gedachten, gevoelens en belevenissen van Merel, die op haar 27ste overlijdt aan Non-Hodgkin. Een bijzonder document over een leven dat te jong eindigde, maar veel positieve energie nalaat.

Centraal in het boek Meer staat het weblog van Merel van den Berg. Vanaf het moment (oktober 2004) dat zij hoort dat ze ziek is, besluit zij een weblog bij te houden. Hierin beschrijft ze hoe ze haar dagen van ziekenhuisbezoeken, berichten van artsen, chemo’s, bestralingen en pijnen beleeft. Haar dagelijkse worsteling om positief te blijven, haar momenten van eenzaamheid en wanhoop. Maar aan de andere kant beschrijft het boek ook haar enorme wilskracht om te leven en te genieten van de mooie momenten en kleine dingen om haar heen. Daarnaast weerspiegelt het boek de warmte en liefde die Merel ervaart van haar familie en vrienden.

Naast haar weblog laat Meer collages van foto’s zien van Merel vanaf haar geboorte. Achter in het boek staan dierbare teksten, foto’s, briefjes en tekeningen van familie, vrienden, collega’s en leraren. Meer is een bijzondere herinnering aan Merel van den Berg, en door haar weblog in boekvorm te publiceren is haar verhaal nog toegangkelijker gemaakt voor een breed publiek.

De opbrengst van dit boek gaat naar de VU Medisch Centrum (afdeling Hematologie), de Dr. LeShan Stichting en www.kanker-actueel.nl.

Meer is één van de eerste echte blooks (weblog in boekvorm) van Nederlandse bodem!

De moeder van Merel is beschikbaar voor interviews.

Meer
Auteur: Merel van den Berg
Uitvoering: genaaid gebonden
Omvang: 192 pagina’s
ISBN: 978 90 6611 925 3
Prijs: € 19,50

Trefwoorden: Non-hodgkin, Persoonlijke Weergave, Positieve Energie,

Contact Inmerc

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share