Kwaliteitsregistratie Masseurs & Sportmasseurs

Door: Nederlands Kwaliteitsregister Massage & Sportverzorging  09-01-2008
Trefwoorden: Massage, Sportmassage, Voetreflexzonemassage

Vorig jaar werd de stichting Nederlands Kwaliteitsregister Massage & Sportverzorging opgericht die een register verzorgt dat de beroepsoefenaren op het gebied van (fysio)massage en sportverzorging (sportmassage) in beeld brengt alsmede hun verdere expertise op het gebied van de (sport)gezondheidszorg in Nederland.

Alle NKMS-geregistreerde zorgverleners dienen in het bezit te zijn van een door de stichting NKMS geaccepteerd basisdiploma op het gebied van massage en/of sportverzorging (sportmassage). Dit geeft de basiskwaliteit an de zorgverlener aan zowel voor cliënten als voor de zorgverzekeraars. Indien de zorgverlener andere door de stichting NKMS geaccepteerde aanvullende opleidingen heeft genoten, kunnen deze ook in het register worden opgenomen. Tevens zijn de NKMS-geregistreerden verplicht jaarlijks na- en bijscholingen te volgen en zodoende de kwaliteit van de geboden zorg te verbeteren.

Alle NKMS-geregistreerde zorgverleners vallen tevens onder een onafhankelijk Klacht- en Tuchtrecht. Dit geeft rechtszekerheid aan cliënten, maar ook aan geregistreerde zorgverleners.

Trefwoorden: Massage, Sportmassage, Voetreflexzonemassage

Contact Nederlands Kwaliteitsregister Massage & Sportverzorging

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share