Ahold benoemt Jose Alvarez tot President en CEO van Stop & Shop/Giant-Landover

Door: Koninklijke Ahold  05-04-2006
Trefwoorden: Personalia, Directiebenoeming

Amsterdam, 4 april 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de Raad van Bestuur Jose Alvarez heeft benoemd tot President en CEO van de Stop & Shop/Giant-Landover Arena. Alvarez, die in 2001 bij de onderneming in dienst trad, was voorheen Executive Vice President of Supply Chain and Logistics bij Stop & Shop/Giant-Landover. Hij heeft ook de functies bekleed van Senior Vice President Logistics en Vice President Strategic Initiatives van de arena.

Marc Smith, die in februari 2006 zijn besluit bekendmaakte om als CEO met pensioen te gaan, zal de komende maand nauw met Alvarez samenwerken als deze zich inwerkt in zijn nieuwe functie. Alvarez heeft meer dan 15 jaar ervaring in de supermarktbranche en heeft managementfuncties bekleed in diverse disciplines.

Voordat Alvarez in 2001 in dienst trad bij Stop & Shop/Giant-Landover werkte hij bij Shaw's Supermarkets, waar hij onder meer Vice President Grocery Merchandising was. Ook heeft hij bij American Stores Company gewerkt en haar dochteronderneming Jewel Food Stores, waar hij onder meer Director Market Research en Category Manager Produce was, winkelmanagementfuncties bekleedde en belast was met de ontwikkeling van strategische initiatieven.

Alvarez heeft de bachelorsgraad behaald aan de Princeton Universiteit en hij behaalde zijn MBA aan de Universiteit van Chicago. "Ik ben heel blij dat wij Jose deze promotie tot President en CEO hebben kunnen aanbieden, omdat hij met zijn talent voor strategische planning en brede relevante ervaring de juiste persoon is om leiding te geven aan de arena", aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold.

"Jose heeft een goede reputatie in het ontwikkelen van nieuwe manieren van onze bedrijfsvoering. Hij heeft verantwoordelijkheid gedragen voor gecompliceerde projecten waarbij sprake was van grote schaalveranderingen en hij heeft met succes leiding gegeven aan managementteams die deze projecten tot een goed einde hebben gebracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met succes leiding zal geven aan de herpositionering van Stop & Shop/Giant-Landover om onze marktpositie in deze arena te verstevigen".

Trefwoorden: Directiebenoeming, Personalia

Contact Koninklijke Ahold

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share