CEO van Stop & Shop en Giant Food met pensioen

Door: Koninklijke Ahold  28-02-2006
Trefwoorden: Retail, Personalia

Amsterdam, 27 februari 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Marc Smith, CEO van de Stop & Shop/Giant-Landover Arena van Ahold, met pensioen gaat.

Hij zal nog enige tijd in functie blijven om een soepele overdracht mogelijk te maken. Het exacte tijdstip van zijn vertrek zal worden bepaald door het verloop van de overdracht en de behoefte van de onderneming. De overdracht zal naar verwachting enkele maanden duren. Een opvolgingsprocedure is inmiddels in gang gezet, zowel intern als extern.
Gedurende de overdrachtsperiode zal Marc in functie blijven als CEO, waarbij hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken bij Stop & Shop en Giant. Verder zal Anders Moberg, CEO en president van Ahold, rechtstreeks leiding geven aan het overdrachtsproces.
Marc is CEO van Stop & Shop sinds 2000 en werd in 2004 ook verantwoordelijk voor Giant. Hij trad bij de onderneming in dienst in 1988. Terugkijkend op zijn tijd bij de onderneming verklaarde Marc: "De kracht van Stop & Shop en Giant ligt in de mensen. Het is een voorrecht en een genoegen geweest hen te leiden en te ondersteunen. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt in die kleine twintig jaar dat ik deel heb uitgemaakt van de onderneming".
Anders Moberg zei vandaag: "Ik wil Marc bedanken voor zijn enorme bijdrage aan de onderneming. Zijn kennis van de branche, toewijding en leiderschap zijn van groot belang geweest bij de ontwikkeling van Stop & Shop tot marktleider en één van de hoekstenen van Ahold. Door de extra verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de integratie van Giant heeft Marc alles gegeven voor de onderneming en haar medewerkers. Ik respecteer zijn beslissing en wens hem en zijn gezin alle succes voor de toekomst".

Trefwoorden: Personalia, Retail

Contact Koninklijke Ahold

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share