Dick Boer treedt toe tot de Raad van Bestuur van Ahold

Door: Koninklijke Ahold  10-05-2006
Trefwoorden: Retail, Raad Van Bestuur Benoeming

Amsterdam, 10 mei 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Dick Boer, President en CEO van de Albert Heijn Arena, door de Raad van Commissarissen is voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Hij zal met onmiddellijke ingang zijn verantwoordelijkheden als fungerend lid van de Raad van Bestuur op zich nemen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders waarin zijn benoeming aan de orde komt zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Dick blijft President en CEO van de Albert Heijn Arena naast zijn nieuwe verantwoordelijkheden in de Raad van Bestuur.

In de Raad van Bestuur zal Dick in eerste instantie leiding geven aan een beoordeling van Aholds retailactiviteiten. Het doel van de beoordeling is aanbevelingen te formuleren ter versnelling van de plannen voor het stimuleren en financieren van de volumegroei van de identieke omzet bij alle retailactiviteiten van Ahold. John Rishton, Aholds Chief Financial Officer, en Lawrence Benjamin, President en CEO van U.S. Foodservice, zullen Dick hierbij ondersteunen.

Dick trad in 1998 bij Ahold in dienst als CEO van Ahold Tsjechië en werd in 2000 benoemd tot Directievoorzitter van Albert Heijn. In 2003 werd hij President en CEO van de Albert Heijn Arena, die bestaat uit Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Voordat Dick bij Ahold kwam, was hij gedurende ruim 17 jaar werkzaam bij SHV Holdings in verschillende retailfuncties in binnen- en buitenland, en bij Unigro N.V. (nu Laurus N.V.).

"Dick is een ervaren retailer met een bewezen trackrecord. Zijn zeer succesvolle herpositioneringsprogramma bij Albert Heijn zorgt voor aanhoudende groei van ons marktaandeel en blijft de winstgevende groei in die arena stimuleren. Met veel genoegen verwelkom ik hem in de Raad van Bestuur en ik ben vol vertrouwen dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de uitvoering van onze groepsbrede initiatieven en toekomstige strategie", aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold.

Trefwoorden: Raad Van Bestuur Benoeming, Retail,

Contact Koninklijke Ahold

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share