Eerste duo-oplaadzuil in Friesland in gebruik genomen

Eerste duo-oplaadzuil in Friesland in gebruik genomen van Seijsener Rekreatietechniek

Door: Seijsener Rekreatietechniek  07-06-2011
Trefwoorden: Beheer Jachthavens, Laadpalen elektrisch vervoer,

Een nieuw type oplaadzuil voor e-varen is door gedeputeerde Hans Konst in de passanten-haven van Akkrum officieel in gebruik genomen. De duo-oplaadzuil, ontwikkeld door Seijsener Rekreatietechniek uit Zaandam, is bijzonder omdat hij niet alleen normale stroom levert voor lichte fluisterboten maar ook krachtstroom voor de zwaardere elektrische jachten.

Het afgelopen jaar zijn in Friesland tussen de tachtig en negentig vaartuigen nieuw afgeleverd of omgebouwd tot elektrische vaartuigen, mede met behulp van provinciale subsidies. Friesland maakt zich op voor een CO-vrije toekomst;  in een energie-akkoord is vastgelegd dat er in Noord-Nederland in 2015 zo rond de 100.000 schone voer- en vaartuigen moeten zijn, die elektrisch aangedreven worden of via aardgas.

In Akkrum konden belangstellenden zich vast oriënteren op deze toekomst. Varen in een elektrische boot,  rijden op een elektrische scooter of in een elektrische auto, elektrisch steppen, balanceren op een sedgeway, solarboten bekijken: Het kon allemaal in Akkrum en het werd veelvuldig gedaan.

Seijsener Rekreatietechniek, specialist in jachthaventechniek, is van het begin af aan nauw betrokken bij de ontwikkeling van een Fries provinciaal netwerk van oplaadzuilen voor elektrisch varen. Eerder werden onder meer in het Groene Hart van Zuid-Holland en langs de vaarwegen in de Amsterdamse binnenstad oplaadzuilen geplaatst. Ook levert Seijsener levert oplaadpunten voor (brom)fietsers en auto’s in Nederland en België.

Trefwoorden: Beheer Jachthavens, Laadpalen elektrisch vervoer,

Contact Seijsener Rekreatietechniek

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Seijsener Rekreatietechniek

Camping De Zeehoeve kiest voor duurzame LED-verlichting van Seijsener Rekreatietechniek thumbnail
06-07-2011

Camping De Zeehoeve kiest voor duurzame LED-verlichting

De bekende IK-25 armatuur is door Seijsener met LED-verlichting uitgerust. Lammert Kleefstra van Camping De Zeehoeve is er content mee.