HorecaSysteem

Door: DifferentLab  02-02-2008
Trefwoorden: Horeca, Horecasysteem, Horeca Registratie

Introductie

Steeds meer Horecaondernemingen hebben behoefte aan een systeem waarbij meer inzicht wordt verkregen in hun onderneming. Just Focus heeft veel ervaring in de Horeca en heeft hiervoor in samenwerking met Horecabedrijven de applicatie Horeca Registratie Systeem (HRS) voor ontwikkeld.
HRS is via uw internetbrowser  te benaderen en geeft u waardevolle informatie over en mogelijkheden voor uw bedrijf.
Gegevens waardoor u uw onderneming beter kunt beheersen, besturen en verder kunt ontwikkelen, maar ook de mogelijkheid om uw personeel meer te betrekken bij uw onderneming.


HRS

HRS wordt gebruikt voor het registreren van uren, fooien en omzetten. Deze gegevens worden overzichtelijk weergegeven en zijn te downloaden in verschillende formaten zoals HTML en Excel. Hierdoor wordt het eenvoudiger om lonen uit te keren en fooien te verdelen en te betalen.

Ook biedt HRS de mogelijkheid om bedrijfsstatistieken t.b.v. de bedrijfsvoering te maken, zoals bijv. gemiddelde omzet, en de omzet per uur per werknemer.

Verder dient HRS als communicatiemiddel. Zo kunnen nieuwsberichten worden geplaatst en nieuwsberichten per e-mail worden verstuurd. In het berichtenboek kunnen medewerkers zelf berichten plaatsen.

HRS is zo ontwikkeld dat de meeste bedrijven er gebruik van kunnen maken. Dit komt doordat de instellingen van alle functionaliteiten naar eigen wens zelf in te stellen zijn en benut kunnen worden.

Indien behoefte bestaat aan extra functionaliteiten, dan is het mogelijk deze toe te voegen.

Hoe werkt het?

Aan het einde van iedere werkdag worden de gewerkte uren in HRS ingevoerd. Dit leidinggevende zal de tijdstippen invullen van alle werknemers die gewerkt hebben. Buiten de leidinggevende zijn er meer personen die gemachtigd kunnen worden om de uren te registreren.

Tevens worden de omzet en het totaalbedrag aan fooien ingevoerd wat uiteindelijk resulteert in een totaal dag- en weekoverzicht. De mogelijkheid bestaat om meer specifieke informatie toe te voegen. Hierbij kan gedacht worden aan weersomstandigheden e.d..

Voordelen

Voor u als ondernemer
Door HRS worden alle uren opgeslagen en weergeven in een overzicht per dag, maand, kwartaal en/of jaar. Deze overzichten zijn te allen tijde
geüpdatet te downloaden in een Excel document.
Daarnaast worden door HRS ook uw omzet en brutolonen opgegeven, zodat deze gegevens voor u in één oogopslag inzichtelijk zijn.

Voor uw personeel
Ook voor uw personeel zijn er voordelen. Zo wordt de betrokkenheid van de (veelal parttime) medewerkers vergroot doordat zij beter op de hoogte gehouden kunnen worden van veranderingen binnen uw bedrijf. Daarnaast biedt HRS een aantal mogelijkheden, zoals:

*de medewerkers kunnen hun gewerkte uren online inzien.
* de fooien zijn te bekijken.
* een personeelsoverzicht is te raadplegen (handig om   zelf hun vervanging te laten regelen)
* het werkrooster is in te zien
* plaats voor nieuwsberichten en/of een weblog

Functionaliteit?

HRS bevat de volgende functionaliteiten.

- plaatsen van nieuwsberichten
- voeren van een urenregistratie per werknemer en (totaal)overzicht
- voeren van een fooienregistratie met toedeling per werknemer
- werkrooster
- personeelsoverzicht
- fotoboek
- berichtenboek en/of weblog

Voor wie is HRS geschikt?

HRS is het meest geschikt voor bedrijven, die gebruik maken van parttimers, en bedrijven met 6 of meer medewerkers.

Support

De software is voorzien van een duidelijke handleiding. Toch hebben sommige van onze klanten de behoefte om contact met ons op te nemen en ons om hulp te vragen. Dit is geen probleem. Tegen een kleine meerprijs bieden wij u deze dienst aan en zorgen ervoor dat zijn wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar zijn en indien u ons een email verstuurd heeft u gegarandeerd binnen 24 een antwoord op al uw vragen.

Systeemeisen

Om gebruik te maken van HRS moet u in het bezit zijn van een computer met internetaansluiting. Indien u hier niet over beschikt bestaat de
mogelijkheid dat wij deze voor u realiseren tegen een meerprijs welke afhankelijk is van uw eisen en wensen.

Prijzen

Voor een prijsoverzicht kunt u kijken op onze website:
www.horecasysteem.nl

Trefwoorden: Horeca, Horeca Registratie, Horecasysteem, Just-focus,