Nooit meer voor niets naar de brievenbus: de brievenbusmelder

Nooit meer voor niets naar de brievenbus: de brievenbusmelder van Ferdinand Vos Metaalindustrie

Door: Ferdinand Vos Metaalindustrie  05-03-2008

De brievenbussensor

De oplossing bestaat hieruit: op het moment dat er post in de brievenbus belandt, wordt de bewoner geïnformeerd via een signaal in huis. Dit signaal kan een lampje ergens in de woning zijn, maar ook een melding op een visualisatiescherm of op de roomcontroller.
Dit wordt mogelijk gemaakt door tebis, het automatiseringssysteem van Hager, en een sensor in de brievenbus. In feite kan alles wat gekoppeld kan worden aan tebis als signaal dienen. Het is maar wat de bewoner wenst.
Met inzet van een Home Control Box kunnen zelfs allerlei apparaten geschakeld worden en kunnen ingewikkeldere functies worden toegepast. Zo is denkbaar dat men een sms-bericht ontvangt bij post, bijvoorbeeld na een bepaalde tijd 's ochtends (om niet te vroeg gewekt te worden door de krantenjongen!). Ook zou een Vereniging Van Eigenaren een groepsadres kunnen aanmaken, waarbij op het moment dat de brievenbussen geopend worden een webcam start ter beveiliging tegen bijv. vuurwerkvandalisme.

Appartementen en flatwoningen
Voor brievenbuskasten bij appartement- en flatgebouwen hebben VOS Metaalindustrie en Hager een praktische toepassing ontwikkeld op basis van de KNX wereldstandaard en de hoogwaardige metaalkwaliteit van Vos. Het unieke van deze brievenbuskasten is dat er aan de buitenzijde niets te zien is van dit snufje. De functie is volledig geïntegreerd in de brievenbuskast en vraagt geen extra handelingen. Dit is erg prettig voor de gebruikers. Daarmee behoudt de brievenbus ook zijn bestendigheid tegen vandalisme.
Naar behoefte kan de KNX brievenbus verder worden uitgebreid met een (video)deurintercom en belpanelen. Ook hiervoor is Hager de benodigde partnerschappen aangegaan, waarbij de integratie met domotica naar wens wordt opgelost.

Woningen met enkele brievenbus
Voor de kleinere installaties in woonhuizen zijn er ook mogelijkheden. Afhankelijk van de behoefte kan gekozen worden voor een bedraad systeem of een systeem met een draadloze module. Omdat de wensen van klanten sterk uiteenlopen, is hiervoor nog geen standaardproduct gemaakt. Informeer naar de mogelijkheden en wij vinden een passende oplossing voor u, samen met Hager.


Contact Ferdinand Vos Metaalindustrie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share