Deense succes-software Zoomio ontvangt krachtige kapitaalsinjectie

Deense succes-software Zoomio ontvangt krachtige kapitaalsinjectie van Zoomio Nederland

Door: Zoomio Nederland  20-12-2007
Trefwoorden: E-mail, Email, NieuwsbriefDeense succes-software ontvangt krachtige kapitaalsinjectie.

De kapitaalsinvesteerder Via Venture Partners voegt zich bij de investeerders achter het Deense software-succes van Zoomio.
Met een injectie van 5 miljoen Euro worden de ambitieuze groeidoelstellingen van het bedrijf versterkt. De lange-termijn doelstelling is om elk halfjaar een nieuw, internationaal verkoopkantoor te openen en de huidige jaarlijkse omzetverdubbeling vast te houden.

Er is een zorgvuldige voorbereiding aan voorafgegaan, maar na een jaar van positieve onderhandelingen hebben investeringsbedrijf Via Venture Partners en het Deense softwarebedrijf Zoomio een overeenkomst bereikt.
Vandaag voegt Via Venture Partners zich bij de groep van investeerders, waarvan het investeringsbedrijf Vecata, Technological Innovation, en de grondleggers en het management van Zoomio al deel uitmaken.

Via Venture Partners investeert voornamelijk in technologie en softwarebedrijven met agressieve groeistrategieën en Zoomio vormt daarop geen uitzondering.

Met de ontwikkeling en distributie van het digitale marketing platform Zoomio Campaigner, heeft het bedrijf al een substantieel deel van de markt voor multi-channel marketing in handen in Duitsland, Nederland en Denemarken.

Zoomio ontvangt nu 5 miljoen Euro van de kring van investeerders – een kapitaalsinjectie die tot doel heeft om de lange termijn strategie van het bedrijf te realiseren.

Peter Thorlund Haahr, Investeringsmanager van Via Venture Partners:

Zoomio heeft een ambitieuze groeistrategie voor al haar markten en het streeft ernaar om elke 6 maanden een nieuw internationaal verkoopkantoor te openen en tevens de omzet elk jaar te verdubbelen. Zoomio heeft een sterk management, een uniek product en een indrukwekkende lijst van behaalde resultaten tot dusver. We hebben er vertrouwen in dat het bedrijf onze wederzijdse hoge verwachtingen zal blijven waarmaken.

Volgend op de overeenkomst versterkt Peter Thorlund Haahr de raad van commissarissen van het bedrijf. Deze raad verheugt zich momenteel over de cijfers van het 3e kwartaal die de voorspelde verdubbeling van de omzet vergeleken met die van vorig jaar bevestigen. Desalniettemin benadrukt CEO Per John Jensen dat investeringen in de ontwikkeling van het platform noodzakelijk blijven om de huidige groei voort te kunnen zetten.

Per John Jensen, CEO, Zoomio:

Om het competitieve voordeel en een leidende rol in de multi-channel marketing te kunnen handhaven moeten we onze producten voortdurend aanpassen aan de stijgende behoeften van onze klanten. Tegelijkertijd is er kapitaal nodig om de producten in nieuwe markten te kunnen lanceren. Dit zijn de belangrijkste redenen om Via Venture Partners uit te nodigen tot onze investeerderskring toe te treden. We hebben een lange en productieve dialoog achter de rug die ons ervan heeft overtuigd van het geweldige vakmanschap en de professionaliteit van Via Venture Partners maar ook van de chemie tussen onze bedrijven.

Zoomio productontwikkeling vindt hoofdzakelijk plaats in Denemarken. Softwaredevelopment wordt gedaan door een team van 23 ontwikkelaars in Pakistan.

Zoomio is al vertegenwoordigd in Duitsland, Nederland en Denemarken en via partners in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zweden en Rusland.

Voor meer informatie, neemt u a.u.b. contact op met:

Peter Thorlund Haahr, Investerings Manager
[email protected]
Telefoon: +45 39 77 50 60
Mobiel: +45 28 10 17 95

Per John Jensen, CEO
[email protected]
Telefoon +45 70 23 44 08
Mobiel: +45 29 61 33 03

Ben van der Laan; Zoomio Nederland
[email protected]
Telefoon +31 20 4970657
Mobiel: + 31 6237 00897

Over Zoomio
Zoomio is een international softwarebedrijf, met haar hoofdzetel in Kopenhagen, Denemarken.
Het bedrijf heeft het prijswinnende platform Zoomio Campaigner voor e-marketing ontwikkeld. Met dit platform zijn klanten in staat marketing-campagnes te automatiseren en diverse communicatie-kanalen combineren, zoals telemarketing, e-mail, SMS, webpagina’s en direct mail. Met Zoomio Campaigner kun je communiceren met een hoge graad van doelgerichtheid en segmentatie, waardoor bedrijven de impact van hun marketing- en communicatiestrategiën kunnen optimaliseren.

Zoomio is een Microsoft Certified Partner en is vertegenwoordigd in Duitsland, Nederland, de V.S., Groot-Brittannië, Zweden en Rusland. www.zoomio.com

over Via Venture Partners
Via Venture Partners is een leidende venture investor in Scandinavië voor ICT groeibedrijven. Met euro 134 millioen in portefeuille is Via Venture Partners een van de grootste Scandinavische spelers in het ICT segment. Het grootste deel van de 134 millioen euro in Via Venture Partners Fonds I K/S is ingebracht door ATP (het grootste pensioenfonds van Denemarken), terwijl de overige fondsen afkomstig zijn van uitgave van employee shares. Via Venture Partners heeft een scherpe focus op en veel know-how over het ondersteunen van Scandinavische bedrijven in de internationale markt.

Trefwoorden: Back-end Development, Campaign Management, Crm, Customer Relation Management, Database, Database Marketing, Databasemarketing, Email, E-mail, Email Marketing, E-mail Marketing, E-mailmarketing, Emails, E-mails, Emarketing, E-marketing, Esynergy, E-synergy, Microsoft, Microsoft Crm, Mobile Marketing, Nieuwsbrief, Nieuwsbrieven, Nieuwsbrieven Versturen, Sms, Telemarketing, Zoomio,