Organisatie zoekt vrouw!

Door: Nvo2  13-12-2006
Trefwoorden: Organisatie, Leiderschap, Vrouw

"Wanneer je iets gezegd wil hebben, vraag je het een man. Wanneer er iets gedaan moet worden, vraag je het een vrouw.” (Margaret Thatcher) Op 17 januari 2007 vindt op Landgoed de Horst in Driebergen de bijeenkomst ‘Organisatie zoekt vrouw’ plaats. Een topmanager en een headhunter geven hun visie op onder andere vrouwelijk leiderschap, het ‘vrouwelijke’ in organisaties en het glazen plafond.

Inhoud van de avond
• Wordt de 21e eeuw de eeuw van de vrouwelijke talenten, inclusief het massaal inzetten op vrouwelijk leiderschap?
• Ervaren vrouwen geen glazen plafond meer in hun carrière, maar functioneert hun sekse als een springplank naar de top?
• Vraagt de samenleving om een ander soort kwaliteiten die vrouwen ‘van nature’ bezitten en welke zijn dat dan?
• Wordt er een inhaalslag gemaakt om zodoende een succesvolle balans tussen het ‘mannelijke’ en het ‘vrouwelijke’ in organisaties te realiseren?
• Haal je gegarandeerd ‘vrouwelijke eigenschappen’ binnen als je vrouwen binnen haalt?

Hoe kijkt een topmanager hier tegenaan? Waar wordt door een headhunter naar gekeken bij de selectie van vrouwen? Herkent een succesvolle zakenvrouw zich in het profiel van ‘vrouwelijke eigenschappen’?

Sprekers
Eric Koenen, lid van de Raad van Bestuur van GTI nv. Eric is onder meer verantwoordelijk voor innovatie en organisatievernieuwing bij GTI en zal vanuit zijn positie als topmanager zijn visie geven op de vragen die hierboven worden gesteld.
Monique Brummans, directeur/eigenaar van Diemen en van Gestel. Diemen & van Gestel legt zich sinds 1990 toe op een evenwichtige samenstelling van managementteams, directies en besturen door te bemiddelen tussen haar opdrachtgevers en met name vrouwelijke kandidaten. In 2001 werd Monique uitgeroepen tot ‘ Entrepreneur of the Year’.

Praktisch
Alle bijeenkomsten vinden plaats op Landgoed de Horst van 19:00 uur tot 21:30 uur. Kosten bedragen 45 euro (excl. 19% BTW), Landgoedpartners & NVO2-leden krijgen 10 euro korting. Kijk op www.nvo2.nl > Agenda > 17 januari 2007 voor meer informatie en aanmelding.

Trefwoorden: Eigenschappen, Evenwichtig, Glazen Plafond, Hrd, Kwaliteiten, Leiderschap, Organisatie, Organisatievernieuwing, Sekse, Talent, Vrouw, Zakenvrouw,