Nieuwe fabriek om de capaciteit van OSRAM Opto Semiconducteurs uit te breiden

Nieuwe fabriek om de capaciteit van OSRAM Opto Semiconducteurs uit te breiden van Osram Benelux

Door: Osram Benelux  15-08-2007

De fabriek in Penang zal in aanvulling op de “moeder” fabriek in Regensburg LED chips in de geavanceerde nitride technologie vervaardigen. OSRAM investeert miljoenen euro’s in deze nieuwe fabriek. De totale investering komt in de dubbele cijfers. Ook zal de capaciteit van de bestaande LED assemblage in Penang, die al sinds 1972 bestaat, met meer dan 50 procent worden uitgebreid. Dit zal leiden tot het creëren van meer dan 800 nieuwe banen op lange termijn en maakt met meer dan 3.000 banen OSRAM tot één van de grootste werkgevers van de noordelijke regio.

Dr. Rüdiger Müller: “ Deze dag markeert het begin van een nieuwe era in de meer dan 30 jaar oude samenwerking tussen OSRAM en Penang. We zijn opgetogen dat wij ons partnerschap met deze eerste spade kunnen intensiveren en zo de grondslag leggen voor een nieuw hoofdstuk in ons gezamenlijke succesverhaal. Met de oprichting van deze LED chipfabriek hier in Penang, exporteert OSRAM voor het eerst centrale strategische technologische knowhow in een andere markt buiten haar thuisland Duitsland. Dit is alleen mogelijk vanwege onze vele jaren van samenwerking, motivatie, vakbekwaamheid van de locale arbeidskrachten en autoriteiten. Regensburg zal onze hoofdvestiging blijven waar we onze knowhow zullen concentreren en profiteren van onze research en ontwikkelingsfaciliteiten zo dicht bij onze productielijn”

Over OSRAM
OSRAM is één van twee leidende fabrikanten in de wereld. Verkoopcijfers aan het eind van het boekjaar 30 september 2006 was totaal 4,6 miljard Euro’s, 88 procent hiervan kwam van buiten Duitsland. OSRAM is een hightech bedrijf in de lichtbranche. Rond de 40 procent van de verkoop komt uit innovatieve producten. Energie efficiëntie is één van de gebieden waarop wordt gefocussed met onderzoek en ontwikkeling. Deze wereldspeler heeft rond de 40.000 mensen wereldwijd in dienst, levert aan klanten in meer dan 150 landen en heeft 49 productiefaciliteiten in 18 landen.
www.osram-benelux.com  

Over OSRAM Opto Semiconductors
OSRAM Opto Semiconductors GmbH, Regensburg, is een dochterbedrijf van OSRAM. Zij biedt haar klanten oplossingen op basis van de halfgeleidertechnologie in licht, sensor en visuele sectoren. Het bedrijf heeft locaties in Regensburg, San José (USA) en Penang (Maleisië). In het fiscale jaar 2006 ( dit loopt tot 30 september 2007) hebben meer dan 3500 werknemers van OSRAM Opto Semiconductors meer dan 500 miljoen euro omzet gehaald. www.osram-os.com  


ONDERSCHRIFT BIJ FOTO:
De eerste spade voor de nieuw LED chipfabriek.
Werner Gelner, managing Director OSRAM Opto Semiconductors Penang, Dr. Rüdiger Müller, CEO OSRAM Opto Semiconductors. Tan Sri Dr Koh Tsu Koon, Chief Minister van Penang/Maleisië, Herbert Jess ambassadeur van Duitsland in Maleisië (van links naar rechts)

Foto: OSRAM