Inrato levert Eloshield gevarenzone bewakingssysteem

Door: Inrato International  27-05-2015
Trefwoorden: Arbeidsbeveiliging

DALFSEN – Een veilige werkplek in gevaarlijke (machine)zones. Inrato International uit Dalfsen levert sinds kort het Eloshield gevarenzone bewakingssysteem, dat met een badge voor werknemers en een detectieveld bij machines levensbedreigende ongelukken voorkomt. De medewerker draagt een operatorbadge die een onschadelijk elektronisch veiligheidsschild rondom de persoon genereert, het operatorveld. De gevaarlijke (machine)zones zijn uitgerust met een antenne, waardoor een detectieveld ontstaat. Zodra de onzichtbare velden van medewerker en machine elkaar 'raken', wordt er alarm geslagen en stopt de machine. Veilig en eenvoudig Veilig en eenvoudig, dat zijn de kernwoorden voor het Eloshield gevarenzone bewakingssysteem. 'Het is bijvoorbeeld vrij van SIM-kaarten, aanmeldprocedures en doordoor vooral gebruiksvriendelijk. Bovendien is het toepasbaar op elk type machine', legt Leendert Jan IJspeert van Inrato International uit. Door de inzet van het systeem wordt niet alleen de veiligheid op de werkplek verhoogd, maar worden de bedrijfsprocessen ook minder vaak verstoord. 'Dankzij het Eloshield systeem is er veel minder stagnatie op de machinelijnen, omdat er nog voordat het misgaat wordt ingegrepen. Dat komt de productie en de betrouwbaarheid van levering ten goede.' Uitbreidingen Het systeem is op maat leverbaar door de diverse mogelijkheden tot uitbreiding. Zo kunnen ook voertuigen worden voorzien van een detectieveld om aanrijdingen tussen medewerkers en bijvoorbeeld heftrucks te voorkomen. En met de truckbadge kunnen botsingen tussen voertuigen onderling worden voorkomen. IJspeert: 'We kunnen het systeem ook alleen voor toegewezen personen of voertuigen instellen. Specifieke situaties vragen immers om specifieke oplossingen.' Meer weten over het Eloshield systeem? Kijk eens op http://www.inrato.com/producten/machineveiligheid/gevarenzone-bewakingssysteem of vraag Inrato International voor meer informatie op 085-273 67 50 of [email protected]

Trefwoorden: Arbeidsbeveiliging

Andere producten en diensten van Inrato International

Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem krijgt certificaat van Inrato International thumbnail
17-03-2016

Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem krijgt certificaat

Het Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem van Inrato International uit Dalfsen is officieel gecertificeerd volgens de norm EN ISO 13849-1.


25-01-2016

JéWé verhoogt veiligheid met felgele matten van Inrato

JéWé, bekend van ‘Alles voor de doe-het-zelver’ in de bouwmarkten, heeft samen met Inrato International de veiligheid van haar machinepark flink verhoogd. Zo zijn twee machinelijnen voorzien van lichtschermen, veiligheidsschakelaars en veiligheidsmatten.


23-09-2015

Veiligheidsrelais

Inrato International en Duelco slaan handen ineen Exclusief importeur veiligheidsrelais DALFSEN – Dankzij een nieuwe partnerschap is Inrato International sinds


04-03-2011

Veiligheidsvergrendelingen in volledig RVS 316 behuizing IP69K

IP69K bestand tegen hogedruk- en stoomreiniging tot 105 °


veiligheidsmat drukgevoelige mat schakelmat contactmat drukmat schakelmat van Inrato International thumbnail
18-12-2010

veiligheidsmat drukgevoelige mat schakelmat contactmat drukmat schakelmat

Leverbaar in elke gewenste vorm, tot aan veiligheidsklasse 3, modulaire matten leverbaar


18-12-2010

Lichtschermen voor inloopbeveiliging, lichtgordijn, zonebeveiliging

Lichtschermen voor inloopbeveiliging met geintegreerde veiligheidsrelais, T en L- vorm modulaire muting oplossing,  geintegreerde LED mutelamp, eenvoudige flexibele uitlijning, Plug&Play lichtscherm, veiligheidsklasse 3,  veiligheidsklasse 4,Smartscan, Artscan, Hecto systems. 


Veiligheidsrelais voor veiligheidsmatten TüV gecertificeerd. van Inrato International thumbnail
24-07-2008

Veiligheidsrelais voor veiligheidsmatten TüV gecertificeerd.

Gamma Systems heeft onlangs een nieuw veiligheidsrelais uitgebracht in de bekende GP-serie, de GP03T. Dit nieuwe veiligheidrelais, geschikt voor het bewaken van veiligheidsmatten, veiligheidsbumpers en veiligheid contactlijsten, is ondergracht in een smalle 22 mm behuizing zodat ruimte in de besturingskast bespaard wordt. Er is een keuze tussen een versie met handmatige reset en automatische reset.


Inrato neemt machinebeveiliging activiteiten DIS-Sensors over van Inrato International thumbnail
14-03-2008

Inrato neemt machinebeveiliging activiteiten DIS-Sensors over

Inrato International heeft per 1 februari 2008 de activiteiten op het gebied van machinebeveiliging van Dewit Industrial Sensors (DIS) in Soest overgenomen. Hierdoor komen de importeurschappen van Smartscan lichtschermen en Gamma Systems veiligheidsmatten en veiligheidslijsten in handen van Inrato.