Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem krijgt certificaat

Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem krijgt certificaat van Inrato International

Door: Inrato International  17-03-2016
Trefwoorden: Arbeidsveiligheid

DALFSEN – Het Proxipi ProZone gevarenzone bewakingssysteem van Inrato International uit Dalfsen is officieel gecertificeerd volgens de norm EN ISO 13849-1. Gebruikers weten dankzij deze gecertificeerde oplossing voor opvoerbandbeveiliging, dat zij voldoen aan alle huidige wet- en regelgeving. Het ProZone veiligheidssysteem voorkomt met een badge voor werknemers en een detectieveld bij machines levensbedreigende ongelukken. De medewerker draagt een operatorbadge die een onschadelijk elektronisch veiligheidsschild rondom de persoon genereert, het operatorveld. De gevaarlijke (machine)zones zijn uitgerust met een antenne, waardoor een detectieveld ontstaat. Zodra de onzichtbare velden van medewerker en machine elkaar 'raken', wordt er alarm geslagen en stopt de machine. Verticale balenpersen Vooral voor verticale balenpersen zijn de veiligheidsvoorschriften behoorlijk aangescherpt. Alleen een CE-markering en een Verklaring van Overeenstemming is niet meer voldoende. Ze moeten ook voldoen aan de norm EN 16252:2013. Dit is een norm voor ontwerp, fabricage en veilig gebruik van deze persen. Deze ‘C-norm’ beschrijft duidelijk de veiligheidsvoorzieningen van verticale balenpersen, die vanuit de norm EN ISO 13849-1 Performance Level (PL) categorie c moeten hebben. Opvoerbanden dienen volgens deze norm voorzien te zijn van een gecertificeerd elektronisch beveiligingssysteem dat personen detecteert op de opvoerband zodat de machine automatisch stopt middels een noodstop. Het ProZone beveiligingssysteem voldoet aan al deze gestelde eisen. Hoe werkt het? Hoe het werkt? Op de pers of shredder wordt per opvoerband een antenne geplaatst zodat de detectie- en gevarenzone elkaar op een juiste wijze overlappen. Personen die in en rondom de pers werken, dragen een operatorbadge die elke dag wordt opgeladen. De operator haalt aan het begin van zijn dienst de operatorbadge van de lader, die automatisch een zelftest uitvoert. Daarna kan hij minimaal twee ploegen werken zonder opladen en geeft een signaal als de accu leeg raakt. Omdat de badge niet is uit te schakelen, is de medewerker altijd beveiligd. De operatorbadge wordt zichtbaar gedragen met het nekkoord, de clip of in een badgehouder. Mocht de medewerker onverhoopt op de opvoerband terechtkomen, dan komt de badge in het bereik van de gevarenzone en volgt een noodstop. Pas als de persoon vervolgens zich niet meer in de gevarenzone bevindt dan kan de machine weer opnieuw gestart worden. Meer weten over het ProZone beveiligingsysteem? Kijk dan op www.inrato.com.

Trefwoorden: Arbeidsveiligheid

Andere producten en diensten van Inrato International

25-01-2016

JéWé verhoogt veiligheid met felgele matten van Inrato

JéWé, bekend van ‘Alles voor de doe-het-zelver’ in de bouwmarkten, heeft samen met Inrato International de veiligheid van haar machinepark flink verhoogd. Zo zijn twee machinelijnen voorzien van lichtschermen, veiligheidsschakelaars en veiligheidsmatten.


23-09-2015

Veiligheidsrelais

Inrato International en Duelco slaan handen ineen Exclusief importeur veiligheidsrelais DALFSEN – Dankzij een nieuwe partnerschap is Inrato International sinds


27-05-2015

Inrato levert Eloshield gevarenzone bewakingssysteem

Inrato International uit Dalfsen levert sinds kort het Eloshield gevarenzone bewakingssysteem, dat met een badge voor werknemers en een detectieveld bij machines levensbedreigende ongelukken voorkomt.


04-03-2011

Veiligheidsvergrendelingen in volledig RVS 316 behuizing IP69K

IP69K bestand tegen hogedruk- en stoomreiniging tot 105 °


veiligheidsmat drukgevoelige mat schakelmat contactmat drukmat schakelmat van Inrato International thumbnail
18-12-2010

veiligheidsmat drukgevoelige mat schakelmat contactmat drukmat schakelmat

Leverbaar in elke gewenste vorm, tot aan veiligheidsklasse 3, modulaire matten leverbaar


18-12-2010

Lichtschermen voor inloopbeveiliging, lichtgordijn, zonebeveiliging

Lichtschermen voor inloopbeveiliging met geintegreerde veiligheidsrelais, T en L- vorm modulaire muting oplossing,  geintegreerde LED mutelamp, eenvoudige flexibele uitlijning, Plug&Play lichtscherm, veiligheidsklasse 3,  veiligheidsklasse 4,Smartscan, Artscan, Hecto systems. 


Veiligheidsrelais voor veiligheidsmatten TüV gecertificeerd. van Inrato International thumbnail
24-07-2008

Veiligheidsrelais voor veiligheidsmatten TüV gecertificeerd.

Gamma Systems heeft onlangs een nieuw veiligheidsrelais uitgebracht in de bekende GP-serie, de GP03T. Dit nieuwe veiligheidrelais, geschikt voor het bewaken van veiligheidsmatten, veiligheidsbumpers en veiligheid contactlijsten, is ondergracht in een smalle 22 mm behuizing zodat ruimte in de besturingskast bespaard wordt. Er is een keuze tussen een versie met handmatige reset en automatische reset.


Inrato neemt machinebeveiliging activiteiten DIS-Sensors over van Inrato International thumbnail
14-03-2008

Inrato neemt machinebeveiliging activiteiten DIS-Sensors over

Inrato International heeft per 1 februari 2008 de activiteiten op het gebied van machinebeveiliging van Dewit Industrial Sensors (DIS) in Soest overgenomen. Hierdoor komen de importeurschappen van Smartscan lichtschermen en Gamma Systems veiligheidsmatten en veiligheidslijsten in handen van Inrato.