Als een vis in het water beweegt Jeannet Knoll zich door haar pas geopende kledingzaak in Dalfsen

Als een vis in het water beweegt Jeannet Knoll zich door haar pas geopende kledingzaak in Dalfsen van Sjanne

Door: Sjanne  04-11-2008ZWOLLE/DALFSEN - . Als een vis in het water beweegt Jeannet Knoll zich door haar pas geopende kledingzaak in Dalfsen

Ze is bijzonder tevreden met de winkel. Haar klanten blijkbaar ook, want in de eerste maand na de opening draaide ze meteen een topomzet.

Even tevreden is Zwollenaar Dick Bonenberg, reeds geruime tijd geslaagd ondernemer in de kledingbranche, maar naar zijn eigen mening nog veel te jong om in ruste te zijn. Met veel plezier en inzet is hij actief voor de Stichting Ondernemersklankbord. Per jaar begeleidt hij tien tot vijftien ondernemers in de sales en retail. Een van zijn 'klanten' was dit jaar Jeannet, die haar twee jaar geleden gestarte kledingwinkel Sjanne van een kleine lokatie verhuisde naar een veel ruimer en aantrekkelijker gelegen pand aan de Dalfser Prinsenstraat.

Ondernemersklankbord is een landelijke werkende organisatie die zich belangeloos inzet voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Zo'n 250 ervaren ondernemers, managers en specialisten met ruime ervaring op hun eigen vakgebieden, vormen een klankbord voor ondernemers die zich aanmelden. Er zijn starters bij, maar ook mensen die hun zaak willen uitbreiden, personeel willen aannemen, nieuwe ideeën willen uitvoeren, of wat dan ook. Zelfs ondernemers die tegen een faillissement aanlopen, of die hun zaak willen verkopen, kloppen nooit tevergeefs aan bij het klankbord. Het klankbord drijft voor het grootste deel op enthousiasme. Een ondernemer die de hulp van een consulent inroept betaalt slechts een zeer gering bedrag, dat in geen enkele verhouding tot de geleverde diensten staat.

Bonenberg is een van de zeven consulenten in de regio Zwolle. Hij reed een keer of twintig naar Dalfsen om te 'sparren' met Jeannet en haar man Gerard, steunde hen in de onderhandelingen over de verhuur van het nieuwe pand en gaf adviezen bij de verbouw van de voormalige bakkerij en de inrichting van de nieuwe winkel en alle zakelijke rompslomp die daarbij kwam kijken. "Dit contact was bijzonder waardevol", aldus Jeannet. "Een open overleg met iemand die het klappen van de zweep kent. Ik zou het elke ondernemer aanraden."