ELTAKO GmbH lanceert de MFZ12DDX-UC, een nieuw multifunctioneel tijdrelais met 18 functies.

ELTAKO GmbH lanceert de MFZ12DDX-UC, een nieuw multifunctioneel tijdrelais met 18 functies. van Eltako Nederland Gmbh

Door: Eltako Nederland Gmbh  03-11-2008

ELTAKO GmbH heeft op maandag 3 november 2008 een nieuwe en zeer uitgebreide multifunctionele tijdrelais, de MFZ12DDX-UC, gelanceerd.

De MFZ12DDX-UC is een digitale multifunctionele tijdrelais met 18 functies, die voorzien is van de nieuwe innovatieve Eltako-Duplex-Technologie.
Met deze Eltako-Duplex-Technologie kunnen de potentiaalvrije contacten van de MFZ12DDX-UC bij het schakelen van een 230V 50Hz wisselspanning naar keuze ook in de nuldoorgang van deze spanning schakelen. Dit is vooral wenselijk bij het schakelen van gevoelige apparatuur zoals hoogfrequent verlichting, spaarlampen, PLC’s, computers etc.
Het schakelen in de nuldoorgang verlengt niet enkel de levensduur van deze aangesloten verbruikers maar zal daarnaast ook de contacten van het tijdrelais sparen en voor minder netvervuiling zorgen. Om de MFZ12DDX-UC in de nuldoorgang te laten schakelen hoeft men enkel de N, behorende bij de te schakelen 230V 50Hz, op klem (N) aan te sluiten.

De MFZ12DDX-UC blinkt verder uit door zijn uitgebreide instelmogelijkheden en signalering. Zo zijn in een aantal functies de twee bepalende tijden geheel onafhankelijk van elkaar in te stellen en geeft een groot LC-Display bijv. de actuele tijden, de gekozen functie en de schakelstand van het contact weer.

De MFZ12DDX-UC is eenvoudig en met slechts twee druktoetsen in te stellen.
De verschillende functies waaruit de gebruiker kan kiezen zijn:
RV = Afvalvertraging
AV = Opkomvertraging
TI = Pulsgever beginnend met een impuls
TP = Pulsgever beginnend met een pauze
IA = Impulsgestuurd vertraagd opkomend (bijv. voor automatische deuropener)
EW = Inschakelwissend
AW = Uitschakelwissend
ARV = Vertraagd opkomend en afvallend
ER = Elektronisch relais
EAW = Inschakel- en uitschakelwissend
ES = Elektronisch Impulsrelais
IF = Impulsvormer
ARV+= Additieve opkom en afvalvertraging
ESV = Impulsrelais met afvalvertraging en uitschakelwaarschuwing
AV+ = Additieve opkomvertraging
SRV = Impulsrelais met afvalvertraging
ON = Continu AAN
OFF = Continu UIT

De MFZ12DDX-UC is tevens een zogenaamd multispanning tijdrelais.
De voeding- en stuurspanning mag variëren van 8 t/m 230V UC, wat betekent dat met een spanning tussen de 8 en 230V 50Hz, 60Hz of gelijkspanning het tijdrelais te voeden en aan te sturen is.
Hierdoor is de MFZ12DDX in nagenoeg alle situaties inzetbaar.

De MFZ12DDX-UC heeft een krachtige potentiaalvrij wisselcontact van 10A/250V AC en een Stand-by verliezen van slechts 0,4W. Het tijdbereik van dit multifunctionele tijdrelais is instelbaar tussen 0,1s - 99 h. De ingevoerde parameters worden in een EEPROM opgeslagen en zijn na een stroomonderbreking direct weer beschikbaar.

De MFZ12DDX-UC is een modulair tijdrelais welke geschikt is voor montage op DIN-rail DIN-EN 50 022. Met een afmetingen van slechts 1 moduul (= 18mm, diepte 58mm) kan de MFZ12DDX probleemloos in verdeel- en groepenkasten geplaatst worden naast andere automaten en relais.

De MFZ12DDX-UC is bij uitstek het ideaal serviceproduct voor technische diensten, service diensten en een ieder die een grote variatie van tijdrelais in zijn of haar werk tegenkomt.


Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, kWh-meters, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al bijna 60 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel

Perscontacten:
Hans Oving
Sales representative Nederland
Tel: 0523 616 688
Fax: 0523 616 607
Mob: 06 2181 6115
E-mail: [email protected]
URL : www.eltako.com