ELTAKO GmbH lanceert een krachtige 500 Watt universele impulsdimmer voor centrale besturing

ELTAKO GmbH lanceert een krachtige 500 Watt universele impulsdimmer voor centrale besturing van Eltako Nederland Gmbh

Door: Eltako Nederland Gmbh  15-09-2006

Fellbach (Duitsland), 14 september 2006

ELTAKO GmbH heeft op maandag 21 augustus 2006 een krachtige 500 Watt universele impulsdimmer voor centrale besturing gelanceerd.

De EUD12Z-8..230V UC is een compacte 500W universele impulsdimmer met een afmeting van slechts 1 moduul = 18mm breed en een diepte van 58mm. Het is een modulaire dimmer geschikt voor DIN-rail (DIN-EN 50 022) montage.

De dimmer kan zowel Ohmse (R) belasting zoals bijv. 230V gloei- en halogeenlampen, inductieve (L) belasting zoals bijv. gewikkelde transformatoren en capacitieve (C) belasting zoals bijv. elektronische transformatoren dimmen.


Het dimvermogen van de EUD12Z kan m.b.v. LUD12-230V vermogenmodules stapsgewijs vergroot worden tot maximaal 3600 Watt.
Door het toepassen van deze vermogensmodules is het ook mogelijk om gelijktijdig Ohmse (R) belasting, inductieve (L) belasting en capacitieve (C) belasting te dimmen.
Dankzij de toegepaste Power MOSFET-technologie heeft de EUD12Z-8..230V UC een optimale regeling met een lange levensduur. De dimmer dimt geluidloos en schakelt in de nuldoorgang om de levensduur van de aangesloten lampen te verlengen en netvervuiling te voorkomen.

De EUD12Z heeft een lokale stuuringang waarmee gedimd en geschakeld kan worden en twee extra ingangen, Centraal-aan en Centraal-uit, voor het centraal aan of uitschakelen.
De ingangen kunnen aangestuurd worden met een universele stuurspanning van 8 t/m 230V UC (50Hz, 60Hz en DC).
Alle ingangen zijn galvanisch gescheiden van de 230V voeding- en schakelspanning.
Met behulp van drie draaischakelaars zijn eenvoudig de Dim-snelheid, de diverse prioriteiten en de functionaliteit van de centrale besturing in te stellen.

De dimmer is elektronisch beveiligd tegen overbelasting en te hoge temperatuur.

De EUD12Z-8..230V UC en alle andere dimmers van ELTAKO zullen op de Elektro Vakbeurs Hardenberg uitvoerig gedemonstreerd worden.

Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, kWh-meters, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel.


Perscontacten:

Hans Oving
Sales representative Nederland
Tel: 0523 616 688
Fax: 0523 616 607
Mob: 06 2181 6115
E-mail: [email protected]
URL : www.eltako.com