ELTAKO GmbH lanceert een nieuwe 500 Watt multifunctionele universele impulsdimmer

ELTAKO GmbH lanceert een nieuwe 500 Watt multifunctionele  universele impulsdimmer van Eltako Nederland Gmbh

Door: Eltako Nederland Gmbh  09-11-2006

De EUD12M-8..230V UC is een compacte 500W universele impulsdimmer met een afmeting van slechts 1 moduul = 18mm breed en een diepte van 58mm. Het is een modulaire dimmer geschikt voor DIN-rail (DIN-EN 50 022) montage.

De EUD12M-8..230V UC is een universele dimmer en kan zowel Ohmse (R) belasting zoals bijv. 230V gloei- en halogeenlampen, inductieve (L) belasting zoals bijv. gewikkelde transformatoren en capacitieve (C) belasting zoals bijv. elektronische transformatoren dimmen.

Met twee kleine draaischakelaars zijn de minimum lichtintensiteit (%min/max) en de dimsnelheid (t) Instelbaar.


Met een grote draaischakelaar kunnen 10 verschillende functies ingesteld worden:

OFF = Uit.
EUD = Universele impulsdimmer met instelbare minimum lichtintensiteit ( %min/max) en dimsnelheid (t). De ingestelde lichtintensiteit wordt bij het uitschakelen in een geheugen opgeslagen.
-mem = Gelijk als de EUD stand, echter wordt de ingestelde lichtintensiteit niet in het geheugen opgeslagen. De dimmer zal bij het inschakelen met de maximale lichtintensiteit beginnen.
+ESV = Gelijk als de EUD maar met een instelbare uitschakelvertraging t tot max. 90 minuten.
min = De dimmer dimt, als een stuursignaal aanwezig is, van de ingestelde minimum lichtintensiteit %min/max naar maximum. De dimtijd (t) is instelbaar tot 90 minuten. Bij het wegnemen van de stuurspanning schakelt de dimmer uit.
minmax = De dimmer dimt als een stuursignaal aanwezig is van de ingestelde minimum lichtintensiteit %min/max naar maximaal. Bij het wegnemen van het stuursignaal dimt de dimmer van maximum terug naar de ingestelde minimum lichtintensiteit %min/max. Daarna wordt uitgeschakeld. De dimtijd (t) is instelbaar tot 90 minuten. Ideaal voor dag/nacht simulaties.
TLZ = Trappenhuisautomaat met instelbare uitschakelwaarschuwing d.m.v. terugdimmen. De afvalvertraging (t) is tot 9 minuten instelbaar.
TI = Pulsrelais met instelbare pulstijd t van 0,1 tot 0,9 seconden. De pauzetijd is instelbaar van -50% (%min) tot +100% (%max) van de pulstijd.
ER = Schakelrelais met instelbare Soft-aan en Soft-uit m.b.v. draaischakelaar t en instelbare dimstand m.b.v. draaischakelaar %min/max.
ON = Continu aan.

De stuurspanning van de EUD12M-8..230V UC mag variëren van 8 t/m 230V 50Hz, 60Hz of gelijkspanning.
Het dimvermogen van de EUD12M kan m.b.v. LUD12-230V vermogenmodules stapsgewijs vergroot worden tot maximaal 3600 Watt. Door het toepassen van deze vermogensmodules is het ook mogelijk om gelijktijdig Ohmse (R) belasting, inductieve (L) belasting en capacitieve (C) belasting te dimmen.

Dankzij de toegepaste Power MOSFET-technologie heeft de EUD12M-8..230V UC een optimale regeling met een lange levensduur. De dimmer dimt geluidloos en schakelt in de nuldoorgang om de levensduur van de aangesloten lampen te verlengen en netvervuiling te voorkomen.
De dimmer is elektronisch beveiligd tegen overbelasting en te hoge temperatuur.

De EUD12M-8..230V UC en alle andere dimmers van ELTAKO zullen op de Elektro Vakbeurs Hardenberg 2006 uitvoerig gedemonstreerd worden.

Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, kWh-meters, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel.


Perscontacten:

Hans Oving
Sales representative Nederland
Tel: 0523 616 688
Fax: 0523 616 607
Mob: 06 2181 6115
E-mail: [email protected]
URL : www.eltako.com