ELTAKO GmbH lanceert Eltako-Funk, een compleet nieuwe lijn draadloze schakel- en regelapparatuur.

ELTAKO GmbH lanceert Eltako-Funk, een compleet nieuwe lijn draadloze schakel- en regelapparatuur. van Eltako Nederland Gmbh

Door: Eltako Nederland Gmbh  22-07-2009
Trefwoorden: Wireless, Wandzenders, Zendmodules,

Het zendprotocol is gebaseerd op EnOcean technologie, deze nieuwe standaard wordt reeds door meer dan 70 vooraanstaande fabrikanten uit zowel de elektrobranche als ook de verwarming/ventilatiebranche wereldwijd toegepast.
Een groot voordeel van deze technologie is dat alle Eltako-Funk producten compatibel zijn met andere producten die ook de EnOcean technologie toepassen.

Alle sensoren (zenders) zijn batterijloos dus geheel onderhoudsvrij. Elke sensor wekt zelf zijn benodigde energie op. Het systeem is zeer betrouwbaar en storingsvrij doordat het gebruik maakt van de professionele zendfrequentie van 868MHz.

Het Eltako-Funk pakket bestaat o.a. uit: draadloze wandzenders, afstandbedieningen, zendmodules, raam- en deurcontacten, draadloze bewegingsmelders en lichtsensoren, repeaters, rolluik- en jalousieactoren, universele dimactoren, impuls- en schakelactoren, multifunctionele impuls-schakelactoren, trappenhuis- en naloopactoren en draadloze schakelklokken.
Alle actoren zijn in zowel inbouw als ook voor DIN-rail montage verkrijgbaar.

Met Eltako-Funk kan men een schone en flexibele installatie aanleggen zonder hak en breekwerk en ingewikkelde bekabeling en het is achteraf eenvoudig uit te breiden of te veranderen.
Daarnaast bied Eltako-Funk extra functionaliteit zoals centrale besturing, bewaking en monitoring.
Dankzij een goede prijsstelling is Eltako-Funk niet alleen ideaal als probleemoplosser maar ook zeer interessant voor zowel renovatie als ook nieuwbouw.

Vanaf oktober 2009 zullen er in het hele land diverse Funk trainingen gegeven worden. Op 7 en 8 oktober vinden de eerste trainingen plaats in resp. Nootdorp en Eindhoven. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos opgeven voor deze trainingen via de Eltako website of via de elektrotechnische groothandel.

Trefwoorden: Wandzenders, Wireless, Zendmodules,