ELTAKO GmbH lanceert twee nieuwe dimmers voor traploos dimbare energiespaarlampen

ELTAKO GmbH lanceert twee nieuwe dimmers voor traploos dimbare energiespaarlampen van Eltako Nederland Gmbh

Door: Eltako Nederland Gmbh  29-08-2008

De EUD12NPN-UC is een 500Watt universele dimmer voor montage op DIN-rail en de EUD61NPN-UC is een 500Watt universele dimmer voor inbouw en AP montage.

Beide dimmers hebben een speciale ESL functie die rekening houdt met de specifieke eigenschappen van traploos dimbare energiespaarlampen. Zo zijn o.a. de inschakelcyclus geoptimaliseerd voor deze energiespaarlampen en verhoudt de dimsnelheid zich logaritmisch.

Daarnaast zijn beide dimmers ook geschikt voor het dimmen van zowel Ohmse (R) belasting zoals bijv. 230V gloei- en halogeenlampen, inductieve (L) belasting zoals bijv. gewikkelde transformatoren en capacitieve (C) belasting zoals bijv. elektronische transformatoren.
Dankzij de toegepaste Power MOSFET-technologie hebben de EUD12NPN en de EUD61NPN een optimale regeling met een lange levensduur. De dimmers dimmen traploos en geluidloos en schakelen in de nuldoorgang om de lampen te sparen.

De EUD12NPN en de EUD61NPN zijn elektronisch beveiligd tegen overbelasting en te hoge temperatuur. Bij stroomuitval worden de dimmers gedefinieerd uitgeschakeld.

Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, kWh meters, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.

ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel