Eltako stand op de Elektrotechniek 2007 staat bol van nieuwe innovatieve producten.

Door: Eltako Nederland Gmbh  29-07-2007

Fellbach (Duitsland), 26 juli 2007

Tijdens de beurs Elektrotechniek 2007 in Utrecht presenteert Eltako GmbH, naast vele oude vertrouwde producten, een groot aantal nieuwe en innovatieve producten.

Innovaties op de Eltako stand (standnummer 12-A017):

  • Inbouwdimmer voor normale lichtschakelaars. Met de EUD61NP-230V, een compacte 500W inbouwdimmer, is het mogelijk om met normale lichtschakelaars het licht te dimmen. Iets wat voorheen niet mogelijk was. Dankzij de compacte afmeting kan deze inbouwdimmer in de meeste gevallen gewoon achter een lichtschakelaar in de doos geplaatst worden.
  • Schakelrelais zonder spoelverliezen. Met de nieuwe ER12- en ER61 serie presenteert Eltako een nieuwe serie elektronische schakelrelais die in bekrachtigde toestand géén spoelverliezen meer hebben. Hierdoor zijn ze uiterst energiezuinig en vind er geen opwarming plaats. Tevens is deze serie geschikt voor een stuurspanning van 8 t/m 230V 50Hz, 60Hz en gelijkspanning.
  • Multispanning impulsrelais zonder stand-by en spoelverliezen. Met de nieuwe ES12- en ES61-serie presenteert Eltako een nieuwe serie elektronische multispanning impulsrelais die geen constante voeding nodig hebben. Hierdoor zijn er geen stand-by verliezen. Tevens hebben deze impulsrelais in bekrachtigde toestand géén spoelverliezen. Hierdoor zijn ze uiterst energiezuinig en vind er geen opwarming plaats. De ES12-serie is geschikt voor een stuurspanning van 8 t/m 230V 50Hz, 60Hz en gelijkspanning.
  • Mulifunctioneel tijdrelais met 18 functies. Eltako presenteert de nieuwe DMZ12-8..230V UC, een multifunctioneel digitaal tijdrelais met 18 functies. Het tijdrelais is gemakkelijk in te stellen en is geschikt voor een voeding en stuurspanning van 8 t/m 230V (50Hz, 60Hz en gelijkspanning)
  • Mulifunctioneel impuls-schakelrelais met 18 functies. Eltako presenteert tevens de nieuwe ESR12M-8..230V UC, een multifunctionele impuls-schakelrelais met 18 functies. De ESR12M is m.b.v. draaischakelaars gemakkelijk in te stellen en is geschikt voor een voeding en stuurspanning van 8 t/m 230V (50Hz, 60Hz en gelijkspanning)
  • SBR-serie. Tegenwoordig wordt steeds meer energie zuinige verlichting toegepast. Het nadeel van deze verlichting is dat het in- en uitschakelen van deze verlichting meestal gepaard gaat met hoge spanning- en/of stroompieken. Eltako presenteert op de beurs de SBR12- en SBR61, twee nieuwe producten die deze pieken wegfilteren voordat ze op het net belanden.

Energiebesparing:
Energiebesparing is tegenwoordig een zeer actueel onderwerp.
Eltako laat op haar stand zien dat energiebesparing ook in de schakeltechniek eenvoudig te realiseren is.
Nieuwe producten zoals de ER12- en ER61- schakelrelais en ES12- en ES61- impulsrelais, die geen stand-by verliezen en in bekrachtigde toestand géén spoelverliezen hebben, kunnen voor aanzienlijke energiebesparingen zorgen.
Trappenhuisautomaten en impuls- en schakelrelais met afvalvertraging kunnen er voor zorgen dat verlichting niet onnodig lang aan blijft. Dit kan een energiebesparing op de aangesloten verlichting van wel 60% opleveren.
Door het toepassen van Power MOSFET-technologie in de Eltako dimmers is het mogelijk om ook bij het dimmen van licht een besparing van tot wel tot 60% te realiseren.
Eltako presenteert ook haar nieuwe WNT12-serie, een nieuwe serie schakelende voedingen met hoog rendement. Deze voedingen zijn beduidend efficiënter dan vele normale voedingen en kunnen zodoende aanzienlijk op energie besparen.


Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, kWh-meters, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandelStandnummer op de beurs Elektrotechniek 2007: 12-A017


Perscontacten:

Hans Oving
Sales representative Nederland
Tel: 0523 616 688
Fax: 0523 616 607
Mob: 06 2181 6115
E-mail: [email protected]
URL : www.eltako.com