Daar zit een luchtje aan!

Door: Rode Wangen  20-08-2007

PERSBERICHT Daar zit een luchtje aan! Doe meer met de geur van het platteland Op donderdag 13 september 2007 organiseert Rode Wangen op landgoed Singraven de studieconferentie ‘Daar zit een luchtje aan’, over gedragsbeïnvloeding door geur. Het platteland verandert, het primair produceren van voedsel alleen is niet meer voldoende. Er liggen kansen op het gebied van gezondheidstoerisme en plattelandsbeleving. Echter wel met smaak, kwaliteit en een nuttige link met de natuurlijke elementen van de landelijke omgeving. Wat ruik ik? Geuren hebben invloed op ons gedrag. Zij signaleren en waarschuwen, geven smaak aan eten en drinken en geven in bepaalde situaties een sfeer van vertrouwen. “Goh, lekker; zo rook het bij ons vroeger ook altijd”. De geur van een bepaald ‘luchtje’ roept bepaalde associaties op die herinneren aan eerdere gebeurtenissen en omstandigheden. Met gebruik van geur kan het gedrag van mensen worden beïnvloed. Wat doen bedrijven en organisaties op dit moment om het gedrag van hun klanten, gasten, medewerkers en/of bezoekers ongemerkt te sturen? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Kunt u de ervaringen met geur toepassen in uw bedrijf of organisatie? Tijdens deze ontdekkingsdag vindt u het antwoord op bovenstaande vragen. Ontdek, beleef en ervaar het op donderdag 13 september 2007 op landgoed Singraven. Lokatie Landgoed Singraven is één van de oudste landgoederen van Twente en gelegen in het stroomgebied van de Dinkel nabij Denekamp. Op het landgoed zijn diverse inspirerende lokaties. Zo vindt de ontvangst van gasten en sprekers plaats in een oude gerestaureerde boerderij op Erve Ellenboer. Tijdens de ontdekkingstocht worden er workshops gehouden op bijzondere plekken op het landgoed; in het weiland, de tuin en de stal, waar de geuren van het platteland volop aanwezig zijn. Het afsluitende Proevement bij Huis Singraven is een diner met een unieke smaakbeleving van lekkere producten uit de streek. Genieten dus! Programma Gastsprekers en -entertainers op deze dag zijn: Erik Driessen, directeur Foodstep, Ton Teerling, geur- en smaakpsycholoog en Angélique Schmeinck, culinair avonturier Leef! Foodstep verbetert stap voor stap mensen en organisaties in de wereld van eten, drinken en slapen. Erik Driessen is een entertainer en een inspirerende bron bij het initiëren van nieuwe producten en diensten, variërend van product/conceptontwikkeling en marktbenadering tot grootschalig onderzoek via internet. Driessen adviseert, provoceert, stimuleert op een manier die blijft hangen. Een genot om hem aan het werk te zien en te horen. Merk het verschil! De werking van de neus Gedurende zijn wetenschappelijke loopbaan heeft Ton Teerling zich verdiept in de werking van de neus, dit in nauwe samenwerking met Prof. Dr. Nico Frijda (de psychologie van emoties) en met Prof. Dr. Ep Köster (de psychologie van geur en smaak). Thans is hij werkzaam in het bedrijfsleven en begeleidt hij als internationaal consultant bedrijven bij nieuwe productontwikkeling en de implementatie van innovatieve processen op het gebied van consumentenvoorkeuren, smaak en zintuigen. Als geen ander is hij in staat uit te leggen hoe ons reukorgaan werkt, hoe het geuren herkent en hoe het emoties en ons consumptiegedrag kan beïnvloeden. Culinair Avontuur Als een van de twee vrouwelijke meesterkoks in Nederland kookte Angélique Schmeinck jarenlang op sterrenniveau. Zij is bekend van verrassende kookitems op televisie en met ‘Swingen in de keuken’ staan er inmiddels vier kookboeken op haar naam. Haar boek ‘een mond vol kunst’ werd uitgeroepen tot het meest innovatieve kookboek van de wereld. Angélique Schmeinck is vooral een bedenker van culinaire avonturen, zoals ProefIntermezzo’s, Inspiratieworkshops en Culinaire Jamsessies en het spectaculaire Culi-air, waarbij zij een luchtballon gebruikt als heteluchtoven om een diner te bereiden. Zij prikkelt de zintuigen op onderscheidende wijze en maakt er een intense belevenis van. Rode Wangen Rode Wangen laat in haar producten, diensten en activiteiten zien dat de sfeer van de landelijke omgeving leidt tot bewustwording en een bron van inspiratie is om datgene te doen wat eigenlijk van nature heel dichtbij een ieder van ons zit. Informatie en aanmelden Voor het downloaden van het programma van die dag zie ‘laatste nieuws’ op www.rodewangen.nu en/of neem contact op met Corné de Regt van Rode Wangen, buro voor inspiratie. Telefoon 0541 294202 Mobiel 06 41191101 Email [email protected]