Welkoop Denekamp

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Oldenzaalsestraat 40 , 7591 GM Denekamp, Overijssel
Dinkelland, Twente

E-mail

Over Welkoop Denekamp

In 1896 weet Pater Gerlachus van den Elsen met zijn charisma, visie en organisatietalent veel Brabantse boeren in beweging te brengen. Hij maakt de boeren duidelijk dat ze de handen ineen moeten slaan om tegenwicht te kunnen bieden aan de industriële opkomst in die tijd. Zo staat deze ‘boerenapostel’ aan de wieg van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB). In korte tijd groeide deze bond uit tot een toonaangevende organisatie. De boerenbond functioneert als een beweging van, voor en door boeren.

Al vanaf de oprichting weet ook de burger de weg naar de Boerenbond te vinden. Vooral op het platteland hebben veel burgers een moestuin, een melkgeit, één of twee keer per jaar een varken, en dat allemaal voor eigen gebruik. Doordat de Boerenbond zich steeds meer richt op de burger en de huishoudelijke aspecten van het boerengezin, verandert langzaam de functie en het assortiment van de Boerenbondwinkels. Naast veevoeders en kunstmest worden ook bouwmaterialen, huishoudelijke artikelen en zelfs artikelen als koffie, vleeswaren en pudding aangeboden.

In januari 1998 komt een fusie tot stand tussen de Boerenbondwinkels (de Limburgse Landwinkel en de Brabantse Agrorama) en het noordelijke Cebeco Welkoop Beheer. De nieuwe organisatie krijgt de naam Agri Retail en heeft in één klap 235 aangesloten winkels in heel Nederland. De eigendomsrechten van de winkels blijven bij de coöperaties en de particuliere ondernemers, die onder de vlag van de voormalige fusiepartners zijn toegetreden tot de formule. De diverse winkelformules worden samengevoegd tot één formule, die onder twee namen verdergaat: BoerenBond in het zuiden en Welkoop in het noorden van het land.

Openingstijden

Ma - Wo, Vr
-
Do
-
Za
-
Zo
Gesloten

Betalingsmogelijkheden

Cash, Maestro

Featured Message

Neem vandaag contact op

16-11-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Hardware Store

Deze lijst wordt verzorgd door:

Is Welkoop Denekamp in Oldenzaalsestraat 40, Denekamp Overijssel 7591 GM uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Advies diensten in Denekamp Overijssel beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Denekamp Advies per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Denekamp Overijssel, 7591 GM, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3815743]