Centrum voor Menskracht opent in Deventer.

Centrum voor Menskracht opent in Deventer. van Het Behoudburo

Door: Het Behoudburo  30-06-2009
Trefwoorden: Mkb, Innovatie, Creativiteit

Het centrum voor Menskracht maakt sociale innovatie praktisch toegankelijk voor MKB-bedrijven in de regio IJssel-Vecht.

Het Centrum voor Menskracht opent haar deuren op 15 september 2009 aan de Assenstraat in Deventer. Het centrum heeft 2 doelstellingen. Het stimuleren en bevorderen van sociale innovatie binnen het regionale MKB en bedrijven ondersteunen bij het toepassen van sociale innovatie. Het Centrum voor Menskracht opent met een bijeenkomst voor geïnteresseerde bedrijven die concreet werken aan sociale innovatie.

Onze economie draait steeds meer om de innovatieve kracht van kennis en creativiteit. Wie hierin het beste uit zijn organisatie wil halen, doet er goed aan de mensen centraal te stellen. Dat betekent: anders leidinggeven, anders organiseren, anders werken en samenwerken. Ofwel: sociale en organisatorische innovatie. “Wij vinden dat dit draait om menskracht. Het is de kunst om de kracht en creativiteit van zowel het individu als het team optimaal te benutten. Doe je dit goed dan ontstaat er plezier, en nieuwe ideeën. Hierdoor blijf je als bedrijf voorop lopen in de markt”, aldus Mariska Broekman.

Het Centrum biedt nieuwe invalshoeken zodat bedrijven beter presteren en medewerkers met plezier de eigen talenten ontwikkelen. Het openen van het Centrum voor Menskracht voorziet in een behoefte bij MKB-bedrijven. Binnen het bedrijfsleven is meer aandacht voor innovatie. In contact met bedrijven blijkt dat sociale innovatie bijdraagt aan betere bedrijfsprestaties. “In veel bedrijven wordt al aan sociale innovatie gedaan. Uit een door Saxion Hogeschool uitgevoerd onderzoek onder bedrijven, in opdracht van het Centrum voor Menskracht, blijkt dat bedrijven die sociale innovatie toepassen betere bedrijfsprestaties realiseren, bijvoorbeeld een lager verzuim hebben binnen hun bedrijf”, aldus Roel Westra.

Het Centrum Menskracht is ontwikkeld door de bedrijven Westra Werkzaken en Het Behoudburo in Deventer. Het Behoudburo richt zich op organisatieadvies aan MKB, coaching en teambegeleiding. Westra Werkzaken staat voor Re-integratie, Outplacement, Arbomaatwerk en Loopbaanbegeleiding. Door deze beide bedrijfsonderdelen hebben zij brede expertise in huis op het gebied van mens en werk. Menskracht is het uitgangspunt in de visie van beide bedrijven.


Neem voor meer informatie gerust contact op met de initiatiefnemers;
Mariska Broekman 06-23072421
Roel Westra 06-51922027

www.menskrachtcentrum.nl is online vanaf 01-09-2009.

Trefwoorden: Bedrijfsprestaties, Concurrentievoordeel, Creativiteit, Innovatie, Mkb, Sociale Innovatie, Verzuim