Het Behoudburo helpt bedrijven goede medewerkers te behouden!

Het Behoudburo helpt bedrijven goede medewerkers te behouden! van Het Behoudburo

Door: Het Behoudburo  13-02-2008
Trefwoorden: Advies, Hrm, Verzuimmanagement

Goede medewerkers zijn goud waard voor een bedrijf, instelling of organisatie. Te veel personeelsleden verlaten echter hun oude werkgever en nemen hun uitgebreide kennis en ervaring met zich mee. Het nieuwe en eerste Behoudburo in Nederland, gevestigd in Deventer, helpt bedrijven om hun medewerkers te behouden. Door een revolutionaire verandering in denken en een slimme, praktische aanpak, waarbij het draait om vertrouwen en arbeidsevenwicht. Het Behoudburo opent op woensdag 20 februari 2008 zijn deuren in het nieuwe pand van Westra Werkzaken, Assenstraat 14 te Deventer. De officiële opening vindt plaats om 15.45 uur door de Algemeen Directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland, mevr. W. van Ingen. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Jaarlijks wisselen mensen van baan. Uit onderzoek blijkt dat voortdurend 1 op de 3 mensen op zoek is naar ander werk. Werkgevers doen er alles aan om hen te behouden, maar in de praktijk blijkt dat lastig en slagen ze hier onvoldoende in. En dat kost bedrijven veel; niet alleen in geld, maar ook in het verdwijnen van kennis, ervaring en talent, om niet te spreken over de kosten van het zoeken en opleiden van nieuw personeel. Een mooiere auto van de zaak, een extra periodiek of een mobieltje is voor veel mensen onvoldoende reden om bij hun werkgever te blijven. Loyaliteit van werknemers is niet met enkel financiële oplossingen te realiseren.

Uitstekende immateriële arbeidsvoorwaarden daarentegen vormen voor veel medewerkers wél een reden om te blijven. Het Behoudburo bepleit een nieuwe benadering, waarbij vertrouwen van de werkgever in de werknemer en vice versa voorop staat. Samen streven werkgevers en werknemers naar het bereiken van zowel bedrijfs- als persoonlijke doelstellingen. Het gaat hierbij om zaken als het ontwikkelen van persoonlijke talenten, het meedenken bij beleidskwesties, het dragen van eigen verantwoordelijkheid, het werk op een zelfgekozen wijze uitvoeren, het uitbreiden van een functie met nieuwe taken of zelf arbeidstijden mogen bepalen. Vertrouwen en arbeidsevenwicht zorgen voor balans. Doordat medewerkers van werkgevers de ruimte krijgen om hun ambities te verwezenlijken, vinden ze de balans tussen werk en persoonlijke groei: het arbeidsevenwicht.
Het Behoudburo adviseert en ondersteunt werkgevers en werknemers bij het bereiken van zowel bedrijfs- als persoonlijke doelstellingen.

Arbeidsevenwicht heeft positieve effecten op een organisatie, zoals gemotiveerde en klantgerichte medewerkers, loyale en betrouwbare werknemers, minder personeelsverzuim en -verloop, grotere productiviteit, hogere winst en meer duurzaamheid.

Het Behoudburo hanteert binnen het eigen bedrijf met succes de aanpak die zij introduceren. Medewerkers van Het Behoudburo hebben bijvoorbeeld vrijheid om hun eigen werktijd in te delen. In de praktijk blijkt dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. Ze vinden hierdoor balans tussen privé en werk. Door de geboden vrijheid en het nemen van verantwoordelijkheid zijn ze meer betrokken en bereid om ook over te werken als dit nodig is. Een aantal medewerkers werkt parttime, maar vindt het geen probleem om ook op vrije dagen bereikbaar te zijn; zonder dat dit van hen verwacht wordt. Dit komt onze dienstverlening ten goede.

Onze expertise omvat P&O-praktijk, verzuim- en arbeidsdeskundig advies, loopbaanbegeleiding, reïntegratie en outplacement. Onze activiteiten omvatten onder andere adviestrajecten, ontwikkeling van personeelspraktijken, coaching, persoonlijkheidsonderzoeken, arbeidsdeskundige adviezen, tevredenheidsonderzoeken en een servicelijn. Dit doen wij altijd in de vorm van maatwerk.

Meer informatie over de inhoud van dit persbericht en de wijze waarop Het Behoudburo zelf de nieuwe aanpak hanteert, kunt u verkrijgen bij:

Roel Westra (directeur en arbeidsdeskundige)
Mariska Broekman (personeelsadviseur)
Dorien Koops (loopbaanadviseur)
Linda Grootenhaar (re-integratiespecialist)
Assenstraat 14
7411 JT Deventer
tel. 0570 – 615055
[email protected]
www.hetbehoudburo.nl

Trefwoorden: Advies, Arbeidsdeskundig Advies, Arbeidsevenwicht, Hrm, Loopbaanadvisering, Personeelspraktijk, Verzuimmanagement,