migraine, hoofdpijn, verhoogde bloeddruk door stress? Joost Ostendorf Coaching Deventer

migraine, hoofdpijn, verhoogde bloeddruk door stress? Joost Ostendorf Coaching Deventer van Joost Ostendorf Coaching Deventer

Door: Joost Ostendorf Coaching Deventer  10-06-2009
Trefwoorden: Stress, Angst, Burn-out

Migraine, hoofdpijn, hoge bloeddruk, gejaagd gevoel, allemaal verschijnselen die het gevolg kunnen zijn van stress, spanningen, angsten, onrust.

Migraine is een verschijnsel waar je veel last van kunt hebben, je leven kan er een dag of langer flink door beïnvloed worden. Migraine is een zware, bonzende hoofdpijn aan één zijde van het hoofd. Vaak gaat migraine gepaard met misselijkheid en braken en neemt ze toe bij lichamelijke inspanning. Sommige mensen met migraine zijn ook een overgevoeligheid voor geluid, licht en sommige geuren. Migraine-aanvallen kunnen enkele uren duren, soms zelfs meerdere dagen.

Soms wordt een migraine-aanval voorafgegaan door bepaalde voortekens. Die voortekens bestaan vaak uit visuele stoornissen zoals het zien van lichtflitsen of sterretjes. Het kan gebeuren dat een deel van het gezichtsveld wegvalt en ook spraakstoornissen en stemmingsstoornissen zijn mogelijk. Deze voortekenen duren vaak 15 tot 45 minuten. Migraine komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.


Migraine kun je aanpakken door te onderzoeken wat de oorzaak is, de zogenaamde migraine-triggers, de uitlokkende factoren van de hoofdpijn. Bij de meeste migraine-patiënten bestaan de triggers uit voedingsmiddelen zoals chocolade, wijn, koffie of kaas. Andere veel voorkomende triggers zijn stress-situaties, hormonale schommelingen, en veranderingen in de dagelijkse routine.

Zo zijn er veel mensen die moeite hebben met de overgang van het weekritme naar het weekendritme en omgekeerd. In dat geval kan het zijn dat je bijvoorbeeld op zaterdag een migraine-aanval krijgt omdat je lichaam de stressvan de voorbije werkweek van zich af wil werken.

uiteraard is het van belang door een arts goed onderzoek te laten doen naar medische oorzaken en zonodig behandelingen te volgen. Om de gevolgen te bestrijden kan de huisarts medicatie voorschrijven.  

Om de oorzaken van stress, spanningen angsten te onderzoeken  en hier anders mee om te gaan is NLP coaching bij uitstek geschikt. In mijn coaching pas ik een combinatie van technieken toe (NLP, bio-feedback apparatuur en hartademhalingstechnieken, mindfulnesstechnieken, hypnosetechnieken (Ericksoniaanse hypnose) en Sociaal Panoramatechnieken. (model van psycholoog en NLP ontwikkelaar Lucas Derks) Met deze combinatie van coachingstechnieken is krachtig veranderwerk mogelijk in het omgaan met stressfactoren en zul je minder fysieke klachten ervaren.

website: www.joostostendorf.nl

brochure: http://www.joostostendorf.nl/files/brochure%20Joost%20Ostendorf%20Coaching%20Deventer9%20juni%202009.pdf

Mail: [email protected]

telefoon: 0644644333 of 0570-785154 of 0

Joost Ostendorf Coaching Deventer

 

 

 

Trefwoorden: Angst, Burn-out, Faalangst, Mindfulness, Overspannen, Stress

Contact Joost Ostendorf Coaching Deventer

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share