Persbericht Streekmarkt Twente - 23 juni 2009

Door: Projecten Lto Noord  23-06-2009
Trefwoorden: Streekproducten

----- PERSBERICHT ----


Ambachtelijke producten op Streekmarkt Twente

Op Streekmarkt Twente komen consumenten voor ambachtelijke, lekkere producten, gezellige gesprekken met de producenten en kleine proeverijen verzorgt door chef-koks uit de regio. Breng ook een bezoek aan Delden op de eerste zaterdag van de maand.

Iedere eerste zaterdag van de maand is het plein bij de Oude Blasiuskerk in Delden (Overijssel) dé plek waar consumenten allerlei Twentse streekproducten kunnen kopen. Ambachtelijke producten, op kleine schaal en met liefde gemaakt worden hier rechtstreeks door de producent aan de man gebracht. De maandelijkse streekmarkt heeft sinds de start in april 2009 al een vast koperspubliek voor zich weten te winnen. Niet alleen door de kwaliteitsvolle producten, maar zeker ook vanwege de gezellige ambiance en de bevlogen producenten die graag over hun bedrijf en producten vertellen.

In totaal zijn zo’n dertig producenten iedere maand op Streekmarkt Twente aanwezig. Deze vaste groep zorgt samen voor een gevarieerd aanbod van groente, fruit en vlees tot kaas en wijnen. (Kijk voor het totale aanbod op www.streekmarkttwente.nl.) Daarnaast zijn ook de restaurants uit de regio nauw betrokken bij de markt. Op iedere markt maakt een kok kleine hapjes klaar van de producten die vers verkrijgbaar zijn op de markt.

Wilt u ook een kijkje nemen op Streekmarkt Twente in Delden? Bezoek de streekmarkt tussen 9 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags op de volgende dagen:
4 juli 2009
1 augustus 2009
5 september 2009
3 oktober 2009
7 november 2009
5 december 2009

Streekmarkt Twente wordt ondersteund door LTO Noord, de Gemeente Hof van Twente, Leader Zuid-Twente en het Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor vragen over Streekmarkt Twente kunt u terecht bij Nico Bebseler, voorzitter, op telefoonnummer: 06 – 520 02 104. Fotobijschrift: Fruitboerderij ’t Düvelshöfke is vaste deelnemer op Streekmarkt Twente. (Foto: Galleryphoto).

Trefwoorden: Streekproducten

Contact Projecten Lto Noord

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share