SAC RDS FutureLine Melkrobot

Door: Sac-senior Melkmachines  30-06-2006
Trefwoorden: Melkrobot, Melkmachinefabrikant

Live te bezichtigen in Utrecht tijdens NRM 2006
SAC RDS FutureLine Melkrobot

Met de SAC Robotic Dairy System (RDS) FutureLine heeft de Deense melkmachinefabrikant A/S S.A. Christensen & Co een nieuwe generatie melkrobotsystemen op de markt gebracht. Een volledig geautomatiseerde melkrobot die een optimale winning van kwaliteitsmelk voor de gebruiker garandeert. Het Robotic Dairy System biedt maximale vrijheid voor het natuurlijke levensritme van koeien en voor de dagelijkse controle en het productiemanagement door de veehouder.

Volledige controle
Met het SAC Management Dairy System heeft de veehouder volledige controle en bewaking over het melkproces: van stimulatie, melken, melkopbrengst- en geleidbaarheidsbepaling van elk kwartier/elke speen tot afname. Een computermonitor toont alle relevante gegevens in duidelijke grafische modellen. Met behulp van een internetverbinding kan de veehouder deze gegevens snel en gemakkelijk oproepen, overal ter wereld. Zonodig kan direct ingegrepen worden, dan wel beslissingen worden genomen.

Robuuste robotarm
SAC heeft de nieuwe melkrobot voorzien van een robuuste en grondig geteste, industriële robotarm, die uitstekend opgewassen is tegen ‘agressieve’ omstandigheden in de stal. Deze ‘heavy duty’ robotarm kan zelfstandig een parallelsysteem met twee melkboxen bedienen, dagelijks terugkerende werkzaamheden verrichten en is zeer eenvoudig te onderhouden. Per melkbox kunnen 65 tot 70 melkkoeien automatisch worden gemolken.

Plug&Play
SAC RDS FutureLine wordt als totaalpakket geleverd met een Plug&Play unit. Deze unit is zeer eenvoudig en snel te monteren, waardoor de nieuwe melkrobot gemakkelijk en snel functioneel is. Deze totaaloplossing is niet alleen zeer servicevriendelijk, maar ook ruimtebesparend.

Know-how en ontwikkeling
Met de RDS FutureLine slaat SAC, na de overname van één van de grootste productiebedrijven van automatische melkwinningssystemen, een brug tussen haar jarenlange ervaring in melkwinning en maximale kennis op het gebied van automatisering en systeemontwikkeling.

De SAC RDS FutureLine melkrobot is ‘live’ te aanschouwen tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in de Veemarkthallen te Utrecht op 30 juni en 1 juli 2006. Voor de Nederlandse en Belgische markt is de RDS FutureLine verkrijgbaar via SAC Nederland B.V. uit Deventer.

Trefwoorden: Melkmachinefabrikant, Melkrobot,

Contact Sac-senior Melkmachines

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share