Kessebes Toys

Kessebes Toys van Wodan's Speelgoedkist

Door: Wodan's Speelgoedkist  15-07-2008

Ongeveer twee jaar gelden hoorde Mylo Freeman een schrijfster en illustrator van kinderboeken het verhaal over een klein Surinaams meisje dat niet kon geloven dat er ook donkere prinsesjes bestaan. Simpelweg omdat de prinsessen die we meestal om ons heen zien blond haar en blauwe ogen hebben. Hier werd ze zo door geraakt dat ze er onmiddellijk iets aan wilde doen. Dat was de geboorte van prinses Arabella.

Eerst kwam haar boek uit en werd meteen een hit, na 2 maanden kwam er al een herdruk.

Prinses Arabella is jarig. De koning en de koningin vinden dat best een probleem: wat geef je een prinsesje dat alles al heeft? Maar prinses Arabella weet precies wat ze wil: een olifant. Bekroond met een leespluim.

Hierna creëerde ze een prachtig donker popje met vlechtjes, genaamd prinses Arabella. Onlangs heeft ze ook prinses Ling gestalte gegeven. Een prachtige Chinese prinses met een kroontje en een sjerp met een vlinder.
Voor wie toch graag een blonde prinses wil bedacht ze prinses Sofie. Ze zijn natuurlijk ook heel leuk als 'trio', voor een kleurrijke kinderkamer.  Alle poppen zijn prachtig vervaardigd en delen dezelfde boodschap: Prinsessen bestaan er in alle huidskleuren.