Externe financiële verslaggeving

Externe financiële verslaggeving van Wolters Kluwer

Door: Wolters Kluwer  08-02-2006
Trefwoorden: Boeken, Uitgever

Jaarrekeningbeleid in beweging

Op het gebied van financiële verslaggeving is er de afgelopen tijd veel veranderd. Stond in het verleden professional judgement centraal, anno 2006 is het toepassen van regels belangrijker geworden. Er is een heel andere wind gaan waaien. Tijd om de boel eens op een rijtje te zetten. En dat doen de auteurs van Externe financiële verslaggeving.

Alle ondernemingen hebben te maken met financiële verslaggeving. Het behoort meestal tot het takenpakket van de controller. Deze controller heeft momenteel te maken met een aantal belangrijke wijzigingen. Zo werden onlangs de International Financial Reporting Standards (IFRSs) geïntroduceerd in de Europese Unie. Daarnaast werden wijzigingen in de Nederlandse wet doorgevoerd en een beleidswijziging van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Deze zaken hebben invloed op het jaarrekeningbeleid van ondernemingen.

In Externe financiële verslaggeving wordt ingegaan op de rol van verschillende partijen die hierbij zijn betrokken. Daarnaast worden de belangrijkste regelgevende instanties en verslaggevingsonderwerpen besproken. Na lezing van het boek bent u weer helemaal bij, maar wordt ook meteen duidelijk dat verslaggeving de nodige aandacht van de controller blijft eisen.

Dit boekje maakt deel uit van de reeks ‘Controlling en auditing in de praktijk’, die is opgebouwd rond het Tijdschrift Controlling.

Ruud Vergoossen is voorzitter van het directoraat Vaktechniek van Ernst & Young Accountants. Daarnaast is hij hoogleraar Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde. Auke de Bos is partner bij Ernst & Young Accountants. Ook is hij parttime hoogleraar Bedrijfseconomie.

Titel: Externe financiële verslaggeving
Jaarrekeningbeleid in beweging
Auteur: prof. dr. Ruud G.A. Vergoossen RA, prof. dr. Auke de Bos RA
ISBN: 90-13-03159-5
Verkoopprijs: € 29,90 (incl. BTW); abonnees € 25,42 (incl. BTW)
Verkrijgbaar bij Kluwer, telefoon (0570) 67 33 58, via internet: http://www.kluwerfinancieelmanagement.nl/shop of bij de erkende boekhandel.

Trefwoorden: Boeken, Uitgever

Contact Wolters Kluwer

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share