BOA balenpers verperst autobanden succesvol

BOA balenpers verperst autobanden succesvol van Boa Recycling Equipment BV

Door: Boa Recycling Equipment BV  05-01-2009

Begin december 2008 heeft BOA Recycling Equipment bij een klant in Duitsland een test uitgevoerd met het persen van autobanden. Deze test is succesvol verlopen en kan een grote kostenbesparing op transport en/of opslagkosten van autobanden opleveren.

Tijdens deze test in 2008 bleek dat de balenpers van BOA Recycling Equipment oude autobanden eenvoudig kan verwerken in goede balen. Met het persen van autobanden loopt men met sommige balenpersen tegen problemen aan. Zo kan het expansieve materiaal een enkele voorpersklep omhoog drukken, of kan een snijpers het materiaal niet goed snijden. De resultaten van de test waren zeer goed. Onze balenpers type Impresss D130 - met twee voorperskleppen en een perskanaal van 1100x720mm - verperste de autobanden probleemloos in goed gevormde, zware stapelbare balen..

Verpersen autobanden grote kostenbesparing
Het persen van autobanden kan voor sommige bedrijven een grote kostenbesparing op de transport- en opslagkosten opleveren. Het materiaal werd aangevoerd in twee vrachtwagens: één Walking floor truck (70 m3) en één truck met twee containers van 20 m3. Na het persen vulde het materiaal slechts één truck halfvol. Dat de balen ook nog eens erg sterk zijn, bewijst het feit dat we ze hebben laten vallen van een hoogte van ca. 3 meter en de balen heel bleven. De draden knapten niet na de val en de baal viel niet uit elkaar.

Meer informatie over autobanden verpersen
Wilt u meer informatie over deze test met autobanden? Bekijk hier de video van de test op onze website. Meer weten over de gemeten baalgewichten? Neem dan vrijblijvend contact op met BOA Recycling Equipment.


Contact Boa Recycling Equipment BV

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share