In twee jaar van zolderkamer naar nieuw software concept

Door: Claves  24-03-2006
Trefwoorden: It, Computer Software

Enschede, vrijdag 24 maart 2006 - De afgelopen tien jaar heeft Enschede zich ontpopt als broedplaats voor succesvolle jonge ondernemingen. Zowel vanuit de Universiteit Twente als vanuit de lokale overheid wordt ondernemerschap gestimuleerd.

Claves staat op het punt zich te voegen aan het rijtje bedrijven dat de bloei van Twente reflecteert. Het bedrijf is in ruim twee jaar tijd uitgegroeid van de zolderkamer tot een bedrijf met 12 medewerkers en een revolutionair product. Op de TINE van 26 tot en met 28 april in de Amsterdam RAI lanceert het bedrijf onder de naam Novulo een innovatief concept om bedrijfssoftware te ontwikkelen.

Dit concept verenigt voor het eerst de voordelen van maatwerk- met die van pakketsoftware. Het proces bestaat uit het visueel vastleggen van de klantwens waaruit terplekke een werkende demo wordt gegenereerd. Op basis van deze demo kan de klant het ontwerp toetsen en eventueel aanpassen voordat het wordt omgezet in webbased software. Het resultaat is verbluffend, de werkwijze ideaal en spreekt veel partijen tot de verbeelding. De verwachting is dan ook dat de ontwikkeling voor een grote impact zal zorgen binnen de markt voor bedrijfssoftware.

Om tot de ontwikkeling van het product te komen zijn er een aantal creatieve en risicovolle wegen ingeslagen die goed hebben uitgepakt. Zo zijn commerciële opdrachten uitgevoerd, subsidies van het Rijk verkregen, is gebruik gemaakt van programmeurs in Nepal. Dit heeft het mogelijk gemaakt om vanaf nul een veel belovende onderneming en product op te bouwen wat grotendeels intern kon worden gefinancierd.

Tot zo ver lijkt het verhaal gegrepen te zijn uit de eind jaren ’90 met de internethype. Dat er toch meer aan de hand kan worden afgeleid uit de interesse van grote ondernemingen. Zo wordt samengewerkt met Vodafone en Unit4Agresso en wordt met enkele andere toonaangevende bedrijven nog gesproken.

De naderende productlancering op de TINE zal een grote invloed hebben op de doorontwikkeling van de onderneming. Wordt het erop of eronder?

Trefwoorden: Computer Software, It