Elektronisch patiëntendossier voor huisdieren met de Dierpas

Elektronisch patiëntendossier voor huisdieren met de Dierpas van Innovadis

Door: Innovadis  15-01-2009
Trefwoorden: Dierenarts, Rfid, Dierpas

Op dierpas.nl kunnen diereneigenaren een Dierpas aanvragen. De kaart is te activeren en te gebruiken bij alle aangesloten dierenartspraktijken. Wijzigingen en toevoegingen die tijdens consulten naar voren komen worden automatisch in het dossier aangebracht. Alle relevante medische informatie van het dier is overal te wereld via het internet te bekijken. Dierpashouders kunnen op deze manier met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in het dossier, ook bij dierenartsen die niet aangesloten zijn.

Om de persoonlijke gegevens te beveiligen tegen misbruik zijn een aantal veiligheidsmaatregelen toegepast. De dierpas bevat een RFID chip waarmee de pas geïdentificeerd wordt. Er staan geen medische gegevens op deze chip, maar de gegevens worden in een centrale, beveiligde database bewaard. Alleen aangesloten dierenartsen hebben de mogelijkheid medische informatie aan het dossier toe te voegen.

Innovadis bestaat dit jaar 15 jaar en is onderdeel van de Innovadis Groep. De Innovadis Groep bestaat uit verschillende werkmaatschappijen met ruim 70 medewerkers en is gespecialiseerd in internettoepassingen en zoekmachinemarketing. Innovadis ontwikkelt onder andere internettoepassingen voor de zorg. Daarnaast is Innovadis gespecialiseerd in RFID oplossingen.

Trefwoorden: Dierenarts, Dierpas, Innovadis, Rfid,