window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":19,"ttGuid":"51F07776BB0178B3","agent":""} <title></title> <meta content="OpenOffice.org 2.4 (Linux)" name="GENERATOR" /> <style type="text/css"> <!-- @page { size: 8...." />

Website Gemeente Deventer stijgt met stip

Website Gemeente Deventer stijgt met stip van Nedforce Informatica Specialisten B.V.

Door: Nedforce Informatica Specialisten B.V.  17-04-2009

In 2008 partnerde Gemeente Deventer met internetspecialist Nedforce voor de ontwikkeling van een nieuwe website. Met meetbare resultaten: een stijging met stip op de Overheid.nl Monitor van plaats 152 naar 29, één fte besparing voor de webredactie en sinds 1 april ook winnaar van de Logeion Publieksprijs Webcommunicatie 2009.

Bij de positie van Gemeente Deventer als excellente dienstverlener hoort een excellente website. Met die insteek werd in februari 2008 aangevangen met de ontwikkeling van een nieuwe website waarin de burger centraal staat en ruimte voor interactie is. Zo partnerden zij met internetspecialist Nedforce welke reeds in mei 2008 de vernieuwde website opleverde.

Door toepassing van de Scrum-methodiek was het project duidelijk, kort en succesvol. Na het formuleren van het gewenste eindresultaat werden per week heldere resultaten afgesproken. Met tweewekelijkse tussenversies zag Gemeente Deventer de website groeien en kon zij steeds bijsturen en nieuwe ideeën aandragen. Het gebruik van de open source webtechnologie Ruby on Rails zorgde daarbij voor de benodigde flexibiliteit en bespaarde licentiekosten. Zo kon het budget effectiever worden aangewend voor de gewenste functionaliteit.

De door Nedforce uitgevoerde quickscan gaf snel aan waar meerwaarde kon worden geboden. Zo wist het team Communicatie, Internet en Telefonie één fte te besparen doordat content nu veel makkelijker is te plaatsen dan op de oude website. Daarbij is de website toegankelijker geworden voor minder validen en voldoet deze aan de strikte eisen ten aanzien van open standaarden voor webtechnologie. Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk, is het eenvoudiger geworden om externe systemen te koppelen in open verbinding, waardoor de website eenvoudig van de juiste informatie kan worden voorzien.

Het hele project heeft nog geen vier maanden in beslag genomen.


Contact Nedforce Informatica Specialisten B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share