Unieke samenwerking bedrijfsleven en studenten

Door: Saxion Hogescholen  25-04-2006
Trefwoorden: Onderwijs, Samenwerking, Hogescholen

Kenniscirculatie in de praktijk

Door de organisaties STIPP en Saxion Hogescholen is in een samenwerkingsverband een innovatiecentrum ingericht. Dit centrum is een leerwerkplaats met als doel hbo-studenten in het werkveld ervaring op te laten doen. Dit gebeurt op basis van projecten die door diverse organisaties kunnen worden ingebracht. Het is een uniek initiatief in Deventer.
Op donderdagmiddag 20 april wordt het innovatiecentrum officieel geopend door burgemeester Van Lidth de Jeude. De belangstelling vanuit het bedrijfsleven hiervoor is groot.
Het innovatiecentrum, dat op de locatie van STIPP te Deventer is ingericht, is sinds oktober 2005 operationeel. De eerste projecten zijn succesvol afgerond en de volgende projecten hebben zich al aangediend. Studenten van de opleidingen ‘Informatiedienstverlening en –management’ en ‘Bedrijfskundige Informatica’ houden zich op dit moment bezig met een opdracht van de Overijsselse Bibliotheekdienst.
STIPP is een organisatie die met veel deskundigheid werkt op het gebied van het multimediale uitgeefproces (o.a. elektronisch publiceren), informatieverwerking en het toegankelijk maken van informatie.

Trefwoorden: Hogescholen, Onderwijs, Samenwerking