Exclusieve koffieproeverij Kopi Luwak en Blue Mountain

Exclusieve koffieproeverij Kopi Luwak en Blue Mountain van Tuttitalia

Door: Tuttitalia  01-12-2008
Trefwoorden: Koffie, Koffieproeverij, Koffiespeciaalzaak

De Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld (zo’n 750 euro per kilo) en heeft en bijzondere verfijnde smaak. De hoge prijs heeft vooral te maken met het bijzondere productieproces.

De koffiebes wordt verbouwd op plantages en op die plekken gegeten door de civetkat, Luwak genoemd. De pitten van de koffiebonen ondergaan een spijsverteringsproces in de kat, waarna ze worden teruggevonden in de ontlasting van het diertje. Vervolgens worden de pitten gewassen en licht geroosterd. En hoe vreemd dat ook lijkt: het resultaat is uitzonderlijk.


De andere exclusieve koffiesoort die Tuttitalia presenteert is de Jamaican Blue Mountain. De koffieboon groeit op grote hoogte in de Blauwe Bergen van het Carraibische eiland Jamaica.


De productie van de Kopi Luwak schommelt rond de 200 kilo per jaar en ook de productie van de Jamaican Blue Moutain is zeer beperkt. Patrick Reinders heeft het geluk gehad een partij van 12 kilo van die wereldomzet op de kop te tikken. Dat lukte hem via koffieimporteur Paul de Haan van de firma Beanskoffie uit Roermond.

Patrick, die bekend staat om zijn passie voor koffie, is erg enthousiast over zijn aankoop: “ Het is bijna onmogelijk om de Kopi Luwak en de Jamaican Blue Mountain in te kopen. Met de Luwak heeft Tuttitalia platina in handen; met de Jamaican Bue Mountain goud. We staan te popelen om de smaak van die overheerlijke koffies met onze klanten te delen. Daarom organiseren we een koffieproeverij in onze zaak“ .


De koffieproeverij is woensdag 3 december van 14.00 tot 15.00 uur bij Tuttitalia; de Heurne 47 in Enschede voor een gezelschap genodigden uit de wereld van sport, politiek, bedrijfsleven.

Trefwoorden: Beanskoffie, Koffie, Koffieproeverij, Koffiespeciaalzaak, Kopi Luwak, Tuttitalia,