Koops Furness voegt Benalu en Kia toe

Door: Communicatie-adviesbureau 't Spektrum  26-02-2007
Trefwoorden: Kia, Benalu, Koopsfurness,

Koops Furness voegt Benalu en Kia toe


Zwolle – Koops Furness nv, totaal aanbieder van automotive producten en diensten, heeft recent haar activiteiten uitgebreid met Benalu en Kia. De toevoeging van deze merken past binnen de strategie van Koops Furness nv.

Cosmo Trucks importeur van Benalu trailers
Cosmo Trucks bv, de bedrijfswagendivisie van Koops Furness nv, heeft het importeurschap voor Benalu verworven. Benalu is Europees marktleider op het gebied van aluminium trailers geschikt voor het vervoer van droge bulkgrondstoffen. Benalu levert een breed product-assortiment, waaronder kipper-, bulktank en walking floor opleggers in vele uitvoeringen. Het binnenhalen van het Benalu importeurschap valt samen met de overname van Netam Service bv in Zutphen. Tot vorig jaar was Netam Service bv de importeur van Benalu en actief op het gebied van onderhoud en levering van specialistische onderdelen.
Deze bedrijfsactiviteiten zijn inmiddels volledig geïntegreerd in Cosmo Trucks Lochem. Vanuit deze vestiging worden de Benalu activiteiten gecoördineerd voor Cosmo Trucks, met 18 vestigingen in de regio’s noord-, oost- en midden Nederland.
Met de uitbreiding van Benalu begeeft Cosmo Trucks zich in een interessante niche markt. Mede uit het oogpunt van productdifferentiatie is de toevoeging van Benalu belangrijk voor Cosmo Trucks.
Naast Benalu voor droge bulkgrondstoffen is Cosmo Trucks met het merk G. Magyar al jaren gespecialiseerd in het tanktransportmaterieel voor vloeistoffen (levensmiddelen en chemie) en beschikt dan ook over een ruime ervaring op dit specifieke gebied.
Koops Furness nu ook in Kia
Koops Auto, een van de personenautogroepen van Koops Furness nv, voegt het merk Kia toe in de vestigingen Hilversum en Zutphen. Kia wordt in deze dealerbedrijven naast het merk Nissan gevoerd. Koops Auto heeft ook vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Bunschoten, Deventer, Nieuwegein, Utrecht en Zeist.
De huisstijl van Kia wordt in de bestaande huisvesting zoveel mogelijk geïmplementeerd volgens de Kia standards. De toevoeging van Kia past goed in de multi-branding strategie van Koops Furness nv. In de personenautobedrijven in Amersfoort, Utrecht en Zeist zijn in een eerder stadium al merken samen- of toegevoegd.


Profiel Koops Furness nv
Koops Furness nv is in Nederland één van de grootste automotive ondernemingen. De kernactiviteiten zijn ondergebracht in 3 divisies: bedrijfswagens, personenauto’s en leasing. Koops Furness realiseert een omzet van circa EUR 375 miljoen (2006) op jaarbasis. In meer dan 40 outlets oefenen ruim 1.000 medewerkers in de verschillende disciplines hun werkzaamheden uit.
De bedrijfswagengroep Cosmo Trucks bv is geconcentreerd in de regio’s noord-, oost-, en midden Nederland. Cosmo Trucks vertegenwoordigt vanuit 18 vestigingen de merken DAF, Ginaf, Fiat en Mitsubishi. Daarnaast wordt een aantal additionele productlijnen gevoerd.
Koops Furness vertegenwoordigt in 5 personenautogroepen de merken Alfa Romeo, Fiat, Ford, Kia, Lancia, Land Rover, Microcar, Mitsubishi, Nissan Subaru en Volvo in verschillende regio’s in Nederland. Deze merken zijn in een wisselende mix terug te vinden in de verschillende outlets.
De lease-activiteiten zijn ondergebracht bij Koops Lease (personenauto’s en lichte bedrijfswagens) en Cosmo Wagenparkbeheer (truck- en trailerlease en lichte bedrijfswagens). Daarnaast behoort nog een aantal schadeherstelbedrijven tot de activiteiten van Koops Furness nv.


Noot voor de redactie, niet voor publikatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De heer A.H. de Koning, telefoon (038) 88 04 600

Trefwoorden: Benalu, Kia, Koopsfurness,

Contact Communicatie-adviesbureau 't Spektrum

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share