GreenFields kunstgras voetbalveld opgeleverd bij Robur et Velocitas te Apeldoorn

GreenFields kunstgras voetbalveld opgeleverd bij Robur et Velocitas te Apeldoorn van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  17-11-2008
Trefwoorden: Kunstgras, V-shape

Een beschrijving van de uiteindelijke keuze en de motivatie ervan wordt toegelicht door de projectgroeplid Gerrit Rehorst: “Graag willen wij iedereen feliciteren met de aanschaf van een kunstgrasvoetbalveld welke kwalitatief en voetbaltechnisch gemakkelijk kan wedijveren met de meest vooraanstaande, nationale en internationale kunstgrasvoetbalvelden. De combinatie van de leveranciers GreenFields en Oranjewoud staat garant voor een optimale realisatie van de kunstgrasconstructie. Door gebruik te maken van gerecycled EPDM granulaat in plaats van granulaat van oude autobanden voldoet het systeem vervolgens aan de hoogste normering vastgesteld door de KNVB en wordt er rekening gehouden met het milieuaspect”.
Waarom GreenFields?
GreenFields heeft zich in de loop der jaren geprofileerd als een vooraanstaand producent van kunstgras waarbij eigen ontwikkelingen, productietechnieken en marktkennis een prominente plaats hebben ingenomen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een vezel in de vorm van een V. De gefibrilleerde vezel, een vezel in de vorm van een matje welke na verloop van tijd splijt in individuele vezels, bezat aanzienlijke nadelen. Door slijtage ontstonden er “plukken wol” in het veld, het slijtpercentage was te hoog. Als oplossing hadden de vezelprocenten een zogenaamde monofilament vezel bedacht, een dun strookje kunstgras.

Bijkomend voordeel hiervan is dat het een veel natuurlijker uitstraling heeft, nadeel is echter het “omvallen” van de vezel. Door het stugger maken van de vezel zou dit probleem enigszins verholpen kunnen worden. Helaas zouden de velden hierdoor te hard aan kunnen voelen, om maar niet te spreken van de gevolgen na het nemen van een sliding. De oplossing waar GreenFields mee werkt, een vezel in de vorm van een V, zorgt voor meer veerkracht van de grasspriet. Doordat de vezel op deze manier sneller terug veert nadat het door de bal of een speler tegen de grond is gewerkt, blijft het natuurgetrouwe eigenschappen behouden. Het systeem kan zich op deze wijze meten met natuurgrasvelden.

Trefwoorden: Kunstgras, V-shape

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share