GreenFields kunstgras voetbalveld verdient als eerste in heel Afrika een FIFA 2 star certificering.

GreenFields kunstgras voetbalveld verdient als eerste in heel Afrika een FIFA 2 star certificering. van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  26-09-2008
Trefwoorden: Voetbal, Kunstgras, Kunstgras Sportsystemen

ZUID AFRIKA – Het Greenfields kunstgras systeem in het Thulamahashe stadion, heeft een FIFA 2-star certificaat verdiend. Dit is het eerste kunstgras systeem in heel Afrika, dat deze hoogste certificering van de wereld voetbalbond heeft behaald.

De FIFA hanteert twee certificaten, een 1-ster certificaat voor amateur voetbal en een 2-ster certificaat voor professioneel voetbal. Op 18 september 2008, heeft de FIFA een 2-ster certificaat toegekend aan dit systeem. Het certificaat is een jaar geldig en dat betekent dat er een jaar lang voetbal van het hoogste niveau op deze mat gespeeld mag worden. Na een jaar vindt de herkeuring plaats.

In het Thulamahashe stadion is het product REAL FT 60 Slide geplaatst, een van de belangrijkste producten van leverancier Greenfields. De kunstgrassystemen van Greenfields staan bekend om de kwaliteit van haar producten, maar met een compleet, eigen laboratorium legt het bedrijf de lat graag hoger. Het verschil met natuurgras wordt steeds kleiner, getuige de nieuwste ontwikkeling genaamd de “V-shape”.

Natuurlijke grassprietjes zijn de inspiratiebron voor deze ontwikkeling. De v-vorm van de vezel, zorgt voor meer veerkracht van de grasspriet. Doordat de vezel op deze manier sneller terug veert nadat het door de bal of een speler tegen de grond is gewerkt, blijft het natuurgetrouwe eigenschappen behouden. Het systeem kan zich op deze wijze meten met natuurgrasvelden. De grasmat in het stadion van Thulamahashe stadion bevat ook de V-shape. Het 1-ster certificaat van de FIFA is een bewijs van de kwaliteit van dit systeem.


Trefwoorden: Kunstgras, Kunstgras Sportsystemen, Voetbal, V-shape, V-vezel, Vvorm, V-vorm,

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share