GreenFields legt voetbalveld aan voor Palestijnse nationale voetbalbond.

GreenFields legt voetbalveld aan voor Palestijnse nationale voetbalbond. van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  04-11-2008
Trefwoorden: Kunstgras

De Palestijnse premier Dr Salam Fayyad, aanwezig bij het door voorzitter Sepp Blatter van FIFA geopende veld, was in zijn nopjes met het kunstgras voetbalveld. ‘Wie had ooit durven dromen om grote Palestijnse vlaggen te zien in dit volledig gerenoveerde stadion ?’ De wedstrijd, waarvan duizenden Palestijnen getuige waren, werd rechtstreeks uitgezonden op het sportkanaal van Dubai in de hele Arabische wereld en leverde tal van positieve commentaren op.

Op het veld werd afgelopen weekend de eerste interland van het Palestijnse elftal op eigen grondgebied gespeeld. Het betrof een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jordanië die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een wonderlijke gebeurtenis, aangezien de Palestijnen leven onder de Israëlische bezetting; ze hebben geen staat en geen hoofdstad. Maar sinds zondag hebben ze wel een stadion dat gecertificeerd is door FIFA.

Het door GreenFields in Genemuiden geproduceerde veld is geïnstalleerd door Nederlandse specialisten die inmiddels in Europa, Afrika, Zuid Amerika en het Midden Oosten 8 velden hebben gerealiseerd conform het FIFA 2 STAR concept en 20 velden die voldoen aan het FIFA 1 STAR concept. Het veld in AL-RAM is geïnstalleerd op basis van de normen die gelden voor het FIFA 2 STAR concept en wordt op korte termijn gekeurd door een internationaal test instituut. Dit dient er voor zorg te dragen dat op dit veld in de toekomst internationale wedstrijden kunnen worden gespeeld.

Uniek aan het kunstgras systeem is ondermeer dat er met een nieuw type kunstgrasvezel wordt gewerkt dat het natuurgras perfect nabootst. Deze exclusieve vezel is gezamenlijk met de TenCate Grass Group ontwikkeld en wordt sinds kort voor deze concepten ingezet.

Trefwoorden: Kunstgras

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share