Kenia in miljoenendeal FIFA

Kenia in miljoenendeal FIFA van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  27-01-2009

Kenia in miljoenendeal FIFA

Kenia is een van de begunstigden van de FIFA Wereldbeker 2010-campagne om USD 10 miljoen in te zamelen, genaamd “20 Centres for 2010”.
En de FIFA stelde de Mathare Youth Sports Association (MYSA) – een lokaal zelfhulpprogramma voor jongeren dat sport koppelt aan het schoonmaken van de omgeving, Aidspreventie, leiderschapstraining en andere vrijwilligersactiviteiten – aan als verantwoordelijke voor het topsportcentrum.

In een e-mail vertelde Federico Addiechi, Hoofd Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van de FIFA, aan Daily Nation Sports dat Kenia tot de 16 landen behoort die een Football for Hope-centrum krijgen als onderdeel van de officiële campagne voor de FIFA Wereldbeker 2010, “20 Centres for 2010”.

“We zullen lokaal samenwerken met de basisorganisatie MYSA, een van de uitvoerende organisaties van de Football for Hope-beweging. Het tijdstip waarop de bouw in 2009 gaat beginnen is nog niet vastgesteld”, schreef Federico

Achtergestelde gebieden
Voorzitter van MYSA Bob Munro bevestigde dat de organisatie benaderd is door de FIFA om de leiding te nemen over het project vanwege hun ervaring in het verbeteren van sociale en ontwikkelingsactiviteiten onder kansarme jongeren door middel van voetbal. “De FIFA-campagne werd geïnspireerd door het succes van MYSA in het gebruik van voetbal als een ontwikkelingsinstrument. De officials van MYSA hebben al een bijeenkomst gehad met de FIFA en alle details zijn afgerond.

De bouw begint volgend jaar zodra we een stuk land krijgen dat we gereserveerd hebben midden in Mathare Slums”, vertelt Munro. Hij wilde echter niet vertellen hoeveel de organisatie van de FIFA ontvangt voor het project. De campagne heeft tot doel om 20 centra voor onderwijs, gezondheidszorg en voetbal te bouwen in achtergestelde Afrikaanse gemeenschappen.

Over het hele continent
Het project biedt lokale organisaties de belangrijke infrastructuur die ze nodig hebben om hun ontwikkelingswerk uit te breiden door middel van voetbal, nog lang na het laatste fluitsignaal van de FIFA Wereldbeker in 2010 in Zuid-Afrika. Het doel van de campagne is het inzamelen van USD 10 miljoen. Ook zal de FIFA 500 dollar bijdragen voor elk doelpunt dat gescoord wordt in de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA Wereldbeker (een minimale investering van meer dan USD 1 miljoen).

Elk centrum krijgt een gebouw met ruimtes voor gezondheidszorg en informeel onderwijs, kantoorruimte, gemeenschappelijke ruimte voor gemeenschapsbijeenkomsten en een klein veld met kunstgras (40 x 20 m). De bouw staat onder toezicht van de FIFA en streetfootballworld en wordt uitgevoerd door Architecture for Humanity, een liefdadigheidsinstelling die gemeenschappen in nood helpt, en Greenfields, een bouwbedrijf en ontwikkelaar van synthetische grassystemen. Vijf centra zullen in Zuid-Afrika worden gebouwd, de andere 15 liggen verspreid over het continent. FIFA-voorzitter Sepp Blatter lanceerde de officiële campagne vorig jaar in Durban in Zuid-Afrika. Deze volgt op het succes van de campagnes die tijdens eerdere Wereldbekers werden gehouden – Say Yes for Children (2002) en 6 Villages in 2006.

Foto: Raadslid Joel Ochola presenteert een vlag aan de aanvoerder van de jongens onder de 16, Nyando Geodfrey, in Komarock waar het hoofdkantoor van MYSA gevestigd is. Drie Mathare Youth Sports Assocation (MYSA)-teams deden mee aan toernooien in Noorwegen en Nederland begin dit jaar. Foto/FILE

Bron: James Momanyi


Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share