Kunstgrasveld Stenhousemuir Football Club derde keer op rij FIFA 2-star certificaat

Kunstgrasveld Stenhousemuir Football Club derde keer op rij FIFA 2-star certificaat van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  13-09-2008
Trefwoorden: Innovatie, Voetbal, Kunstgras

STENHOUSEMUIR – Het kunstgrasveld van GreenFields op het Ochilview Park is recentelijk opnieuw getest. Het resultaat is een FIFA 2-star certificaat voor de derde maal op rij. Het kunstgras is van het type REAL FT 60 Slide en het is gelegd in samenwerking met de strategische partner Allsports Construction and Maintenance Ltd.

Stenhousemuir Football Club speelt in de Schotse derde divisie. De club heeft een lange historie, het is opgericht in 1884. De huidige thuisbasis is de derde sinds de oprichting en het biedt een solide basis voor de groeiambities van de club.

Tijdens de zomer van 2006 werd het initiatief genomen om het natuurgras te vervangen door een kwalitatief hoogwaardig kunstgrasveld. Het uitgangspunt van het haalbaarheidsonderzoek was niet zozeer financieel en commercieel, maar meer gericht op de wens om een bespeelbaar veld te hebben tijdens alle weersomstandigheden. Zodoende werd de wens uitgesproken dat het kunstgrasveld moest voldoen aan de hoogwaardige FIFA 2-star eisen.

Lokale autoriteiten steunden dit initiatief en stelden een aanzienlijk gedeelte van het benodigde budget beschikbaar. Het bestuur van de club wist tijdens de uitvoering van het project zelfs nog een gedeelte van het budget te besparen.

Sinds de oplevering van het veld is het aantal afgelastingen aanzienlijk gedaald. De kwaliteit van de trainingsfaciliteit voor het eerste elftal en de jeugd is tevens verbeterd. Ook wist de club extra inkomsten te realiseren met het verhuur van het veld.

De sleutel tot het succes van dit project was naast de kwaliteit van het GreenFields product, ook de participatie aan het onderhoudsprogramma. Een degelijk onderhoud van de mat is essentieel voor de kwaliteit van het kunstgras. Dat Stenhousemuir hier in is geslaagd bewijst het derde opeenvolgende FIFA 2-star certificaat.

“De installatie van het FIFA 2-star kunstgrasveld is een enorme stimulans voor onze club. Dit geldt voor het generen van extra inkomsten, maar ook vanuit het oogpunt van de kwaliteit van onze faciliteiten. Het grasveld is voor de derde maal met vlag en wimpel geslaagd voor de FIFA 2-star test en dat was geen verrassing voor ons. Dit wordt met name veroorzaakt door de tijd die wordt gestoken in het onderhoud.”, aldus David Reid, de voorzitter van de club.

Trefwoorden: Innovatie, Kunstgras, Kunstgras Sportsytemen, Voetbal, Voetbalveld, V-shape

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share