Slot: 'Fijn om op kunstgras te spelen'

Slot: 'Fijn om op kunstgras te spelen' van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  23-12-2008
Trefwoorden: Voetbal, Kunstgras

De middenvelder zegt dat Sparta zondag vol voor de winst gaat. "Dat doen wij altijd. Wij komen nooit ergens om ons negentig minuten in te graven. Dat zie je ook terug in onze uitslagen, die daardoor wel eens negatief uitvallen. Maar we boeken er ook mooie overwinningen door."

Ook voor Heracles is een overwinning zondag van cruciaal belang, denkt Slot. "Net als Sparta moeten ook zij hun punten vooral in thuiswedstrijden halen. Als de concurrent dan op bezoek komt, moet je er alles aan doen om je slag te slaan. Want lukt dat niet, dan zal je die punten toch echt ergens anders vandaan moeten halen."

De selectie van Sparta trainde deze week een paar keer op het kunstgras van GreenFields, om alvast te wennen aan de omstandigheden. "Maar zoiets moet je ook weer niet overdrijven", vindt Slot. "Uiteindelijk is kunstgras slechts een kleine factor in het eindresultaat. En eerlijk gezegd vind ik het juist fijn om op zo'n goede grasmat te voetballen. Zeker in deze tijd. Als ik op kunstgras een bal in één keer wil doorspelen, weet ik tenminste zeker dat het van mijn eigen techniek afhangt of de pass aankomt. Op echt gras heb je te maken met allerlei hobbeltjes, waardoor je te veel afhankelijk bent van andere factoren. Ik weet dat veel mensen tegenstander zijn, maar ik heb wel een voorkeur voor kunstgras."

Zelf is Slot bezig aan een goed seizoen. De middenvelder speelt constant en nam de afgelopen weken een aantal treffers voor zijn rekening. "Door die doelpunten valt mijn spel opeens meer op", zegt Slot. "Terwijl ik ook in het begin van het seizoen lekker in mijn vel stak. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken."

Trefwoorden: Kunstgras, Voetbal

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share