Wereldveroveraar met hart voor toekomst van kinderen

Wereldveroveraar met hart voor toekomst van kinderen van Greenfields Sports Turf Systems

Door: Greenfields Sports Turf Systems  05-02-2009
Trefwoorden: Kunstgras

Wereldveroveraar met hart voor toekomst van kinderen

Bij GreenFields in Genemuiden kun je het gras bijna horen groeien, zo snel rollen de matten de wereld over. In 2003 startte het bedrijf met vier medewerkers; anno 2008 zijn het er zestig. Enthousiast en bevlogen, dat zijn echte GreenFields-eigenschappen. De medewerkers zijn vooral trots op het innovatieve karakter van hun werkgever. Paradepaardje is op dit moment de V-shape; op vele fronten uniek in zijn benadering van de echte grasspriet. Maar hoeveel mooie kunstgrassystemen GreenFields ook verkoopt, het bedrijf heeft ook oog voor de minderbedeelden. Zoals de kinderen in Afrika.

Greenfields ontwikkelt, produceert en levert kunstgrassystemen en de daarvoor benodigde onderbouw. Installatie, aanleg en onderhoud, GreenFields biedt simpelweg een totaalpakket. “Voor Nederland, maar vooral ook daarbuiten. In Europa, Afrika, het Midden Oosten … In 2009 willen we werelddekkend zijn,” zegt Miranda Laseroms, manager projecten bij GreenFields.

Ervaringsdeskundigen

De voordelen van kunstgras zijn legio: “Veel regen doet speelgras geen goed. Natuurgras schop je dan snel kapot. Kunstgras heft dit nadeel op. Het blijft groen en is wars van kale plekken; daarmee biedt kunstgras een continue kwaliteit. Het staat ook garant voor minimaal 1200 extra speeluren per jaar, ten opzichte van natuurgras. Vooral voor amateurverenigingen is het daarom aantrekkelijk om te beschikken over één of meerdere kunstgrasvelden. Voor training of als hoofdveld. De omliggende natuurgrasvelden worden daarmee minder belast en krijgen ruim de tijd om te herstellen.”

Niet iedereen is meteen overstag, zo ondervindt ook Miranda: “We hechten daarom ook veel belang aan de veranderingen die sporters ervaren als ze op kunstgras spelen. Wat betekent ons kunstgras voor het spel en de techniek? En hoe kunnen we onze producten nog verder verbeteren? Veel collega’s van mij zijn zelf enthousiast sporter, soms zelfs op hoog niveau. Dat zijn ook ervaringsdeskundigen die er bovenop zitten.”

Lokale aannemers
“GreenFields is jong, snelgroeiend, innovatief en bovendien ook een zeer flexibel bedrijf,“ vertelt Miranda Laseroms. “Een goed idee wordt vrijwel direct uitgevoerd. Zo is het ook gegaan met de V-shape, onze meest recente noviteit. Net als bij echt gras hebben we er een V-vorm van gemaakt. Daardoor blijft het uit zichzelf rechtop staan. Daarnaast kan een speler gemakkelijker onder de bal komen en heeft het gras een natuurlijke veerkracht.”

In de regio Rotterdam (zoals bij RV& AV Sparta en trainingscomplex Varkensoord) liggen GreenFields-velden. Maar eigenlijk - zoals gezegd - beschouwt het bedrijf de hele wereld als haar speelveld: “In sommige landen wil vanwege het klimaat nog geen sprietje groeien. Neem bijvoorbeeld Rwanda, een belangrijk project van 2008. Samen met lokale ondernemers die nog nooit een sportveld hadden aangelegd, hebben we die klus geklaard. Het is zo enthousiast ontvangen dat we nu meerdere verzoeken voor velden krijgen, uit Rwanda en omliggende landen.”

Belangrijke ontwikkeling voor 2009 vormt de oplevering van een hal van 16.000 m2 bij het hoofdkantoor van GreenFields in Genemuiden. “Daar gaan we ons machinepark uitbreiden om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Innovatief blijven en een hoge kwaliteit leveren, daar draait het om.
En in 2009 willen we ook Australië, Amerika en het Verre Oosten (verder) veroveren.”

FIFA-programma
Greenfields realiseert zich tegelijkertijd dat voor veel mensen het gras wel degelijk ‘groener’ is aan de overkant. Miranda Laseroms: “We willen niet alleen commercieel bezig zijn, maar ook maatschappelijk betrokken. We zijn daarom trots dat we deel uit maken van het FIFA-programma ’20 centres for 2010’ voor achterstandswijken in Afrika. Binnen dit project werken lokale, regionale en internationale organisaties samen om de jeugd een plek te geven om te spelen met eenvoudige toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en sociale ondersteuning. De gedachte erachter is om met de inzet van voetbal, een betere toekomst voor kinderen en jongeren te creëren.
De centra verschijnen op plekken in Afrika waar het niet zo veilig en rustig is als in Nederland.
Het eerste Football for Hope centrum wordt aangelegd in Kaapstad.” Miranda: “GreenFields installeert voor de FIFA al diverse velden in Afrika; we bieden daar graag perspectief en een positieve bijdrage aan de toekomst van wie weet wel de topsporters van morgen!”

Voor meer informatie: www.greenfields.eu

Trefwoorden: Kunstgras

Contact Greenfields Sports Turf Systems

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share