Woodface breidt werkzaamheden uit

Door: Woodface  23-11-2007

De meeste producten en apparaten om ons heen zijn industrieel in massa- of serieproductie vervaardigd. Hier gaat een heel ontwerp- en ontwikkeltraject aan vooraf waarbij naast de functionaliteit vaak ook veel aandacht wordt besteed aan het design. Materialen als kunststof en metaal worden vaak in het design verwerkt maar om een product of apparaat een exclusieve of natuurlijke uitstraling te geven, kan ook overwogen worden om hout in het design te verwerken.
Woodface onderzoekt in hoeverre het toepassen van hout bij een product of apparaat mogelijk is en kan vervolgens een prototype of model maken. Ook het vervaardigen van kleine series is mogelijk. Deze producten en apparaten bevinden zich nog in de ontwikkelfase maar Woodface modificeert ook bestaande producten en apparaten om ze alsnog een bepaalde uitstraling te geven. Verder is productiewerk van allerhande houten producten mogelijk.
Een prototype kan gewenst zijn als bepaalde aspecten van het gebruik van hout bij een ontwerp getest dienen te worden. Een model wordt veelal gebruikt als presentatiemodel, bijvoorbeeld voor op een beurs. Ook als een opdrachtgever een limited edition van een bepaald product in de markt wil zetten, kan Woodface hier een rol in spelen. Onlangs heeft Woodface voor een Nederlandse producent van o.a. huishoudelijke apparaten, een aantal exemplaren van een zeer bekend koffiezetapparaat voorzien van houten behuizingen in verschillende houtsoorten. Dit project is nog in volle gang.
LCD en plasma schermen, computermuizen, USB-sticks, keukenapparaten, de mogelijkheden van het toepassen van hout zijn bijna eindeloos.
Meer informatie is te vinden op www.woodface.nl.