24/7 CNC boren, frezen en draaien

24/7 CNC boren, frezen en draaien van Eshuis Metaal

Door: Eshuis Metaal  27-03-2009
Trefwoorden: Robot, Gietstukken, Smeedstukken

Flexibiliteit is altijd het uitgangspunt geweest in de door Eshuis Metaal BV ontwikkelde productiecellen, zodat het al rendabel is voor seriegroottes vanaf 100 stuks. Automatisch beladen biedt een aanzienlijke reductie van de kosten, omdat er met 1 operator wel 3 tot 4 machines bediend kunnen worden.
Eshuis Metaal BV heeft de beschikking over 3 productiecellen bestaande uit CNC draaibanken met aangedreven gereedschappen, een 6-assige robot en een flexibel invoersysteem met vision. Hiermee kunnen smeedstukken, gietstukken en gezaagde materialen tot een gewicht van 20 kg manarm worden bewerkt.
Daarnaast heeft Eshuis Metaal de beschikking over een bewerkingscel bestaande uit twee Fanuc Robodrill bewerkingscentra, een 6-assige robot en een zelfde flexibel invoersysteem. De robot kan producten tot een gewicht van 6 kg hanteren. De Fanuc Robodrill freesmachines zijn uitgevoerd met een 4e as en zijn uitermate geschikt voor ultrasnelle boorbewerkingen en lichte freesbewerkingen. Gereedschapwisseltijden van minder dan 2 seconden en ijlgangen tot 54 m/min resulteren in korte bewerkingstijden.
Veel van de onderdelen die op deze productiecellen worden geproduceerd vinden hun toepassing in de hydrauliek. Typische producten die tot stand komen door CNC draaien zijn onderdelen voor hydraulische cilinders, zoals geleidingen, zuigers en bodems. Op de bewerkingscentra worden veelal ventielblokken en speciale bodems voor cilinders bewerkt. Uiteraard bieden de bovengenoemde concepten ook mogelijkheden voor ander seriematig draaiwerk en freeswerk.

Trefwoorden: Gietstukken, Hydraulische Cilinder, Productiecel, Robodrill, Robot, Smeedstukken, Ventielblokken,