Eshuis Metaal BV investeert in Matsuura H-Plus 630

Eshuis Metaal BV investeert in Matsuura H-Plus 630 van Eshuis Metaal

Door: Eshuis Metaal  27-03-2009
Trefwoorden: Nabewerking, Gietstukken, Matsuura

Met de door Matsuura ontwikkelde high speed BT-50 spindel is de H-Plus 630 uitermate geschikt voor het bewerken van de meest uiteenlopende materialen. De machine is uitgevoerd met palletwisselaar, gereedschapbreukdetectie, meetsysteem, 70 bar koeling door de spil en spaanmanagement en is onder andere voorzien van een opspanzuil met magneetplaten voor het nabewerken van gietstukken, snijdelen, platen en blokken.

Eshuis Metaal BV was tot nu toe altijd beperkt in de grootte van producten als ventielblokken en nabewerking van gietstukken en snijdelen. Daar is nu verandering in gekomen. Met de Knoll koelinstallatie tot 70 bar, kunnen we in dezelfde bewerking tevens diepe gaten boren die anders alleen door langgatboormachines gemaakt kunnen worden, aldus Marcel van Dijk. Deze diepe gaten komen veelvuldig voor in grote ventielblokken, een specialiteit van Eshuis Metaal BV.

De uitrusting van de machine (o.a. magazijn met 80 gereedschappen en meetsysteem) is zo gekozen dat manloze productie mogelijk is.

Trefwoorden: Gietstukken, Manarm, Manloos, Matsuura, Nabewerking, Snijdelen, Ventielblokken,