Chiapas genomineerd voor de MKB innovatie Top 100

Chiapas genomineerd voor de MKB innovatie Top 100 van Infodish

Door: Infodish  09-05-2007

InfoDish en Van der Zee Vlees hebben de ‘MKB innovatie top 100’ gehaald met het unieke eenhapsproduct Chiapas! Een mooie prestatie, aangezien er meer dan 40.000 MKB’ers actief zijn in Nederland.

Op dinsdag 17 april jl. presenteerden Syntens en het ondernemersmagazine Bizz de MKB innovatie Top 100: een ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf het afgelopen jaar heeft gerealiseerd.

Innovatie Chiapas
InfoDish en Van der Zee Vlees uit Hengelo en Twello kwamen terecht op de 70e plek met de Chiapas. InfoDish werd benaderd door vleesverwerker Van der Zee Vlees om een uniek product te ontwikkelen met een hoge winstmarge, duurzaam concurrentievoordeel en dat aansluit bij de trend naar kleine hapjes. InfoDish ging aan de slag met de gedachte ‘Waarom geen bonbonnetje bij de borrel zoals een koekje bij de koffie’ en werkte hiervoor samen met de bekende chocolatier Kees Raat. Resultaat: Chiapas, een uniek eenhapsproduct op basis van romige paté omhuld met chocolade en afgegarneerd met een passende topping. Bekijk de impressie over Chiapas op www.chiapasfood.nl.

De Winnaar
Een deskundige jury riep Mampaey Offshore Industries, een logistiek bedrijf uit Dordrecht, uit tot meest succesvolle en innovatieve ondernemer. Mampaey ontwikkelde het Dynamic Oval Toweling systeem voor sleepboten. De jury heeft daarbij gekeken naar originaliteit, impact en de omzetpotentie.

MKB Innovatie top 100
De ‘MKB Innovatie top 100’ is tot stand gekomen na een voorselectie door Syntens. Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.syntens.nl/innovatietoppers.